|
Probe bezwypadkowe... Istnieje? |
| Autor |
Wiadomość |
sebol-gt

|
Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009
|
|
|
| pimpo napisał/a: | | zderzak w innym kolorze zgładził jakiś czas wcześniej fiata i to nie z winy naszego klubowicza |
a maska zgładziła jakiś czas póżniej betonową donicę i to też nie zwiny naszego klubowicza
| pimpo napisał/a: | | a to komuś w tyłek wjechali, |
i to często kolega koledze
| Metal napisał/a: | | Rozumiem minimalnie róznicy w lakierze... |
jak to sam pisałeś | Metal napisał/a: | | Ale jak robic to robic | | Metal napisał/a: | | ( nie wliczając 1-generacji ). |
obyś miał dobry silnik i trochę szczęścia jak przyjdzie ci stanąć z taką na ćwiartkę |
_________________ A mamusia mówiła zostań ginekologiem synku bo to i dobrze płatna praca i ręce ciągle w cieple - wspominał kierowca ciężarówki, zmieniając koło na mrozie.
 |
|
|
|
 |
Metal

|
|
|
|
Widze ze sebol-gt też nie zrozumiał mojego przesłania ;D i właściwie nic nowego nie dodałeś . Widze że twoim jedynym argumentem na to że probe 1G jest juz stare to Kondycja twojej bryki. Mnie przekonuje! Ale Faktów nie zmienisz... Są i na zawsze już beda staruszkami.
| sebol-gt napisał/a: | Metal napisał/a:
( nie wliczając 1-generacji ).
obyś miał dobry silnik i trochę szczęścia jak przyjdzie ci stanąć z taką na ćwiartkę |
Silnik mam niezły, nie jeden posiadacz probe się zachwycał... Więc jeżeli bym przegrał to tak jak powiedziałeś... Z braku szcześcia |
|
 |
SzwedV6
PAIN HAS A FACE

Auto: Probe 2,5L fał sześć 93r.
|
|
|
|
| Cytat: | | Silnik mam niezły, nie jeden posiadacz probe się zachwycał... Więc jeżeli bym przegrał to tak jak powiedziałeś... Z braku szcześcia |
...lub umiejętności |
|
|
|
 |
pimpo
Site Admin FLYKILLER

Auto: 1. PROBE V6 '93 EURO MTX
2. PROBE V6 '94 USA ATX
|
Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009
|
|
|
| Metal napisał/a: | | Nie wiem czy mnie zrozumiałeś. | to chyba ty nie skumałeś czaczy... jak ktoś ci w dupę wjedzie albo przydzwoni drzwiami na parkingu to zawsze będzie jakieś pęknięcie czy rysa tak samo jak ty wyładujesz przodem w jakiś słupek czy coś innego - zderzak będzie odstawał i koniec. żeby to naprawić trzeba by np. wymienić jakiś zaczep albo i cały zderzak, pomalować drzwi itp. nie wszyscy się chcą za to zabrać bo jest to nieopłacalne to raz a dwa większość albo chociaż niektórzy z nas mają dzieci albo kredyty i zamiast wyrzucać siano na auto wolą wydać je na coś innego. jeśli masz dzwona przodem i kupisz maskę i zderzak w takim samym kolorze (oczywiście używane) to wcale nie jest powiedziane że będą się kolory zgrywały a co gorsze nie ma żadnej gwarancji że się wszystko ładnie spasuje bo te kupione też mogą być po jakichś tam przejściach. masz kasę to ładuj w auto pod sam sufit jeśli masz ochotę. znam wielu takich co mają piękne fury ale niestety tylko na parkingu bo jak odpalają silniki to te ślicznotki znikają w kłębach dymu albo moim wstecznym lusterku. dlatego mówię że ja wolę mieć auto sprawne technicznie i wydymać na światłach jakiegoś cwaniaczka w pięknie wymalowanym bmw bo i tak nie jestem w stanie utrzymać lakieru w idealnym stanie choćby dlatego że nie mam garażu i zawsze się znajdzie jakiś gówniarz z gwoździem w łapie
pozdro |
|
 |
arko
Arko

Auto: Ford Probe II 2,5 V6 24V 95r
|
Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009
|
|
|
| Witam . PIMPO ma racje ważniejsze jest aby samochód był sprawny technicznie czyli silnik, zawieszenie, chamulce bo przecież najważniejsze jest nasze bezpieczeństwo blacha i lakier jest dopiero na następnym miejscy .Wjadomo że każdy chce się pochwalić wizualnie swoim probe ale niestety bezpieczeństwo i jeszcze raz bezpieczeń stwo .POZDRAWIAM |
_________________ BYŁ PROBE 2,2 91r.USA AUTOMAT JEST PROBE 2,5GT 95 EURO
 |
|
|
|
 |
Metal

|
|
|
|
| Rozumiem wasze podejscie do sprawy. Moje zdanie jest podobne, jednak czy Tobie Pimpo albo arko nie przeszkadzałby wiszący zderzak? Przecież można poświecić troche czasu i odmówic sobie jednego czy 2 piw na klej, zaczepy itp. I zrobić estetycznie wyglądajace auto. |
|
 |
arko
Arko

Auto: Ford Probe II 2,5 V6 24V 95r
|
|
|
|
| Metal napisał/a: | | Przecież można poświecić troche czasu i odmówic sobie jednego czy 2 piw na klej, zaczepy itp. I zrobić estetycznie wyglądajace auto. | Oczywiście że można a nawet trzeba bo taki wiszący zderzak też jest zagrożeniem na drodze .Zrobienie delikatnej kosmetyki nie jest kosztowne ,można przecież wykonać ją we wlasnym zakresie i nie wydamy pięniędzy a przy okazji wypijemy i tak piwko |
_________________ BYŁ PROBE 2,2 91r.USA AUTOMAT JEST PROBE 2,5GT 95 EURO
 |
|
|
|
 |
Metal

|
|
|
|
| arko głownie od poczatku o to mi chodziło. Bo przerażają mnie niektóre z probków na zdjęciach wyżej. A wystarczy trochę chęci... |
|
 |
sułek

Auto: Probe II GT 2.5V6 USA
|
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009
|
|
|
Człowieku ale ty masz problemy Chcesz powiedzieć że wszystko masz idealne ?? w 10-20 aucie nie można szukać ideału. Nie każdy ma czas i pieniądze przeznaczone jedynie na auto. Za jakiś czas nabierzesz dystansu do swojego auta. Bo mówisz jak człowiek który kupuje pierwszy w życiu samochód. Człowiek nie żyje dla samochodu tylko auto jest dla człowieka. Wiadomo że trzeba dbać to bedzie dłużej służyć. |
_________________ Strojenie anten CB
Ford Probe II GT USA 2.5 V6 MTM - SPRZEDAM!
Chrysler 300m 3.5V6 ATM
 |
| |
|
|
|
 |
Metal

|
|
|
|
Nie zamierzam sie z wami kłucic... Jesteście tacy mądrzy ale to wasze poglądy... Jak już mówisz o dystansie to widzisz napisałem wczesniej że moje auto miało stłuczke i ma inny odcien lakieru na nadkolu z przdu z którego również bezczelnie schodzi lakier (bezbarwny). Nie mam ideału i nie bede miał. Przy moim aucie zawsze jest cos do poprawienia ale albo nie mam czasu albo pieniędzy... To normalne. Ogólnie auto jest naprawiane na bieżąco bo jak sam napisałes | sułek napisał/a: | | Człowiek nie żyje dla samochodu tylko auto jest dla człowieka | Do tego jest wymagana sprawnośc samochodu . Ja mówiłem tylko o mało kosztownych poproawkach które sam moze zrobic wstawiając np. dobry zaczep do zderzaka |
|
 |
pimpo
Site Admin FLYKILLER

2. PROBE V6 '94 USA ATX
|
|
|
|
chyba nigdy nie zdejmowałeś jeszcze zderzaka w probe i nie masz pojęcia o czym piszesz jeśli myślisz że za odstający zderzak odpowiedzialny jest zaczep
pozdro |
|
 |
Metal

|
|
|
|
| masz racje nie ściagałem. Ale miałem okazje w moim poprawiać odstające listwy boczny... Wymieniłem zatrzaski i wszystko jest jak nowe... 5minut roboty. O coś takiego mi chodzi. |
|
 |
pimpo
Site Admin FLYKILLER

2. PROBE V6 '94 USA ATX
|
|
|
|
to tak jak byś wymienił w swoim bucie sznurówkę i miał pretensje że ktoś sobie nie załata dziury w podeszwie - but to but a naprawa to naprawa
pozdro |
|
 |
sebol-gt

|
|
|
|
| pimpo napisał/a: | | but to but a naprawa to naprawa |
a nasz admin ma szewskie* podejście(*czyt korzenie )
I proponuje odpierd.... się już od scyzorowej strzały , bo te wgniecienia i ta ruda to w wypadku tego GLa były do zmylenia V-łek ruszających ze świateł |
_________________ A mamusia mówiła zostań ginekologiem synku bo to i dobrze płatna praca i ręce ciągle w cieple - wspominał kierowca ciężarówki, zmieniając koło na mrozie.
 |
|
|
|
 |
Metal

|
|
|
|
Myślałem że lubicie swoje auta bardziej (Nie mam na mysli wydawania na nie kupe kasy i siedzieć ze sciereczka dziennie po 3 razy...) |
|
 |
|
|