FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Probe bezwypadkowe... Istnieje?
Autor Wiadomość
sebol-gt 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009   

pimpo napisał/a:
zderzak w innym kolorze zgładził jakiś czas wcześniej fiata i to nie z winy naszego klubowicza

a maska zgładziła jakiś czas póżniej betonową donicę i to też nie zwiny naszego klubowicza :twisted:
pimpo napisał/a:
a to komuś w tyłek wjechali,

i to często kolega koledze :twisted:
Metal napisał/a:
Rozumiem minimalnie róznicy w lakierze...
:shock: :shock:
jak to sam pisałeś
Metal napisał/a:
Ale jak robic to robic
:wink:
Metal napisał/a:
( nie wliczając 1-generacji ).

obyś miał dobry silnik i trochę szczęścia jak przyjdzie ci stanąć z taką na ćwiartkę :pop:

Metal 

Widze ze sebol-gt też nie zrozumiał mojego przesłania ;D i właściwie nic nowego nie dodałeś ;) . Widze że twoim jedynym argumentem na to że probe 1G jest juz stare to Kondycja twojej bryki. Mnie przekonuje! Ale Faktów nie zmienisz... Są i na zawsze już beda staruszkami.
sebol-gt napisał/a:
Metal napisał/a:
( nie wliczając 1-generacji ).

obyś miał dobry silnik i trochę szczęścia jak przyjdzie ci stanąć z taką na ćwiartkę :pop:

Silnik mam niezły, nie jeden posiadacz probe się zachwycał... Więc jeżeli bym przegrał to tak jak powiedziałeś... Z braku szcześcia ;)

SzwedV6 
PAIN HAS A FACE

Auto: Probe 2,5L fał sześć 93r.

Cytat:
Silnik mam niezły, nie jeden posiadacz probe się zachwycał... Więc jeżeli bym przegrał to tak jak powiedziałeś... Z braku szcześcia

...lub umiejętności :razz: :wink:

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

Auto: 1. PROBE V6 '93 EURO MTX 2. PROBE V6 '94 USA ATX
Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009   

Metal napisał/a:
Nie wiem czy mnie zrozumiałeś.
to chyba ty nie skumałeś czaczy... jak ktoś ci w dupę wjedzie albo przydzwoni drzwiami na parkingu to zawsze będzie jakieś pęknięcie czy rysa tak samo jak ty wyładujesz przodem w jakiś słupek czy coś innego - zderzak będzie odstawał i koniec. żeby to naprawić trzeba by np. wymienić jakiś zaczep albo i cały zderzak, pomalować drzwi itp. nie wszyscy się chcą za to zabrać bo jest to nieopłacalne to raz a dwa większość albo chociaż niektórzy z nas mają dzieci albo kredyty i zamiast wyrzucać siano na auto wolą wydać je na coś innego. jeśli masz dzwona przodem i kupisz maskę i zderzak w takim samym kolorze (oczywiście używane) to wcale nie jest powiedziane że będą się kolory zgrywały a co gorsze nie ma żadnej gwarancji że się wszystko ładnie spasuje bo te kupione też mogą być po jakichś tam przejściach. masz kasę to ładuj w auto pod sam sufit jeśli masz ochotę. znam wielu takich co mają piękne fury ale niestety tylko na parkingu bo jak odpalają silniki to te ślicznotki znikają w kłębach dymu albo moim wstecznym lusterku. dlatego mówię że ja wolę mieć auto sprawne technicznie i wydymać na światłach jakiegoś cwaniaczka w pięknie wymalowanym bmw bo i tak nie jestem w stanie utrzymać lakieru w idealnym stanie choćby dlatego że nie mam garażu i zawsze się znajdzie jakiś gówniarz z gwoździem w łapie

pozdro

arko 
Arko

Auto: Ford Probe II 2,5 V6 24V 95r
Wysłany: Pon 14 Wrz, 2009   

Witam . PIMPO ma racje ważniejsze jest aby samochód był sprawny technicznie czyli silnik, zawieszenie, chamulce bo przecież najważniejsze jest nasze bezpieczeństwo blacha i lakier jest dopiero na następnym miejscy .Wjadomo że każdy chce się pochwalić wizualnie swoim probe ale niestety bezpieczeństwo i jeszcze raz bezpieczeń stwo .POZDRAWIAM

Metal 

Rozumiem wasze podejscie do sprawy. Moje zdanie jest podobne, jednak czy Tobie Pimpo albo arko nie przeszkadzałby wiszący zderzak? Przecież można poświecić troche czasu i odmówic sobie jednego czy 2 piw na klej, zaczepy itp. I zrobić estetycznie wyglądajace auto.

arko 
Arko

Auto: Ford Probe II 2,5 V6 24V 95r

Metal napisał/a:
Przecież można poświecić troche czasu i odmówic sobie jednego czy 2 piw na klej, zaczepy itp. I zrobić estetycznie wyglądajace auto.
Oczywiście że można a nawet trzeba bo taki wiszący zderzak też jest zagrożeniem na drodze .Zrobienie delikatnej kosmetyki nie jest kosztowne ,można przecież wykonać ją we wlasnym zakresie i nie wydamy pięniędzy a przy okazji wypijemy i tak piwko

Metal 

arko głownie od poczatku o to mi chodziło. Bo przerażają mnie niektóre z probków na zdjęciach wyżej. A wystarczy trochę chęci...

sułek 

Auto: Probe II GT 2.5V6 USA
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009   

Człowieku ale ty masz problemy :wink: Chcesz powiedzieć że wszystko masz idealne ?? w 10-20 aucie nie można szukać ideału. Nie każdy ma czas i pieniądze przeznaczone jedynie na auto. Za jakiś czas nabierzesz dystansu do swojego auta. Bo mówisz jak człowiek który kupuje pierwszy w życiu samochód. Człowiek nie żyje dla samochodu tylko auto jest dla człowieka. Wiadomo że trzeba dbać to bedzie dłużej służyć.

Ford Probe II GT USA 2.5 V6 MTM - SPRZEDAM!
Chrysler 300m 3.5V6 ATM

Metal 

Nie zamierzam sie z wami kłucic... Jesteście tacy mądrzy ale to wasze poglądy... Jak już mówisz o dystansie to widzisz napisałem wczesniej że moje auto miało stłuczke i ma inny odcien lakieru na nadkolu z przdu z którego również bezczelnie schodzi lakier (bezbarwny). Nie mam ideału i nie bede miał. Przy moim aucie zawsze jest cos do poprawienia ale albo nie mam czasu albo pieniędzy... To normalne. Ogólnie auto jest naprawiane na bieżąco bo jak sam napisałes
sułek napisał/a:
Człowiek nie żyje dla samochodu tylko auto jest dla człowieka
Do tego jest wymagana sprawnośc samochodu ;) . Ja mówiłem tylko o mało kosztownych poproawkach które sam moze zrobic wstawiając np. dobry zaczep do zderzaka :twisted:

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

chyba nigdy nie zdejmowałeś jeszcze zderzaka w probe i nie masz pojęcia o czym piszesz jeśli myślisz że za odstający zderzak odpowiedzialny jest zaczep ;)

pozdro

Metal 

masz racje nie ściagałem. Ale miałem okazje w moim poprawiać odstające listwy boczny... Wymieniłem zatrzaski i wszystko jest jak nowe... 5minut roboty. O coś takiego mi chodzi.

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

to tak jak byś wymienił w swoim bucie sznurówkę i miał pretensje że ktoś sobie nie załata dziury w podeszwie - but to but a naprawa to naprawa :twisted:

pozdro

sebol-gt 

pimpo napisał/a:
but to but a naprawa to naprawa

a nasz admin ma szewskie* podejście(*czyt korzenie ) :mryellow: :twisted: :lol:
I proponuje odpierd.... się już od scyzorowej strzały , bo te wgniecienia i ta ruda to w wypadku tego GLa były do zmylenia V-łek ruszających ze świateł :twisted: :wink:

Metal 

Myślałem że lubicie swoje auta bardziej ;) (Nie mam na mysli wydawania na nie kupe kasy i siedzieć ze sciereczka dziennie po 3 razy...) :mryellow:

Odpowiedz do tematu