|
Opony - porady, opinie, godne polecenia ... |
| Autor |
Wiadomość |
PARTYBOY
PARTYBOY
|
Wysłany: Sro 25 Lip, 2007
|
|
|
| Arturo77 napisał/a: | zaraz, zaraz, bo chyba czegos nie rozumiem.
jak moze GPS podawac predkosc nizsza od rzeczywistej??? |
przejedz sie z nawigacja to zobaczysz
| Arturo77 napisał/a: | | pamietaj ze sygnal z VSS to impulsy elektryczne i stad sie bierze fakt, ze dystans moze byc mierzony prawidlowo, a predkosc juz niekoniecznie |
zarowno predkosc i dystans jest mierzony przez liczenie impulsow elektrycznych na slimaku, wiec obydwie wielkosci sa od siebie zalezne, nie moze jedno wskazywac zle a drugie dobrze przy zmianie kol na wieksze, obydwie wielkosci beda nieprawdziwe
Jedynie przy uszkodzeniu samego licznika jedna z wartosci moze byc poprawna przy drugiej niewlasciwej
no Artur chlopie wez na logike ta polemika jest jak lokata
mniejsze kola = wiecej obrotow = wiecej impulsow = wyzsza predkosc na liczniku od rzeczywistej
wieksze kola = mniej obrotow = mniej impulsow = nizsza predkosc na liczniku od rzeczywistej |
|
|
|
 |
duracell [Usunięty]
|
|
|
|
hi !!
proponuję poczytać :
http://itbiznes.pl/art22101-1.html
a może ktoś z was też używał Garmina w 2000 roku .
Wtedy jadąc nawet 150 km/h GPS zawsze pokazywał 107 km/h nigdy więcej
GPS jest w miarę dokładny
pozdro z WWL
dura |
|
|
|
 |
duracell [Usunięty]
|
|
|
|
Hi!
dokładnie , wszystko sie zgadza Arturo.
Błędy ma i GPS i prędkościomierz . Łatwo to zauważyć np. stojąc autem bardzo często jest pokazywana na GPS prędkośc np. 3 , 5, 7 km/h .
Pojazd stoi i już nie jest dokładnie a co będzie np. przy 100km/h
Czy GPS będzie bardziej dokładny
pozdro |
|
|
|
 |
PARTYBOY
PARTYBOY
|
|
|
|
Wiele mozna znalezc na papierze, a ja jezdze i widze na wlasne oczy
A co do ustawienia przez producenta licznikow, zeby specjalnie wskazywaly wyzsza predkosc to niespecjalnie mi sie chce wierzyc, zeby kierowca byl nieswiadomie manipulowany ze wzgledu na jego subiektywnie pojmowana korzysc Jak place za licznik predkosci to po to by pokazywal dokladna i prawdziwa predkosc przy dedykowanej konfiguracji fabrycznej auta.
Jak sie spotkamy na zlociku to sie ze mna przejedziesz i zobaczysz na wlasne oczy jaka jest roznica i w ktora strone |
|
|
|
 |
sawmaster
Sawmaster

Auto: Ford Probe II 2.0
Wiek: 23 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 232 Skąd: Bialystok
|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2007
|
|
|
| co myślicie o kupnie opon które mają 6 lat, są nowe leżakowane w magazynach? |
|
|
|
 |
2Ya
Reincarnation..

Auto: Tha Passion..
|
|
|
|
Luzik |

|
|
|
|
 |
PARTYBOY
PARTYBOY
|
|
|
|
| sawmaster napisał/a: | | co myślicie o kupnie opon które mają 6 lat, są nowe leżakowane w magazynach? |
Sprawdz dobrze czy nie maja wad i czy nie sa krzywe jak sa dobre to brac ja tez chce (zimowki) |
|
|
|
 |
Astro

Auto: Ford Probe 2,5 93r.
Ford Probe 2,5 KLZE 94r.
|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2007
|
|
|
| sawmaster napisał/a: | | co myślicie o kupnie opon które mają 6 lat, są nowe leżakowane w magazynach? |
Nie polecałbym takich opon!
Guma ma to do siebie ze parcieje i takie opony podczas ekstremalnej sytuacji mogą nie spełnić swojego zadania. Co prawda 6 lat to nie aż tak strasznie dużo.
Na oponie jest nr seryjny w którym zawarta jest data produkcji. Dla każdego producenta wygląda to inaczej, wiec nie jestem w stanie podać dokładnego rozszyfrowania takiego kodu, ale w internecie na pewno coś się znajdzie.
Jeśli już się zdecydujesz to sprawdź czy naprawdę mają tylko 6 lat.
Pozdro i bezpiecznej drogi na takich oponach. |
|
 |
2Ya
Reincarnation..

|
|
|
|
owszem ale jeśli opona jest przechowywana w odpowiednich warunkach etc. to co jej może być |

|
|
|
|
 |
Astro

Auto: Ford Probe 2,5 93r.
Ford Probe 2,5 KLZE 94r.
|
|
|
|
| 2Ya napisał/a: | owszem ale jeśli opona jest przechowywana w odpowiednich warunkach etc. to co jej może być |
Zgadzam się może to przedłużyć jej żywotność, ale jaką można mieć pewność ze nie leżała rok przy oknie? |
|
 |
2Ya
Reincarnation..

|
|
|
|
| der_astro napisał/a: | | Zgadzam się może to przedłużyć jej żywotność, ale jaką można mieć pewność ze nie leżała rok przy oknie? |
Heh ano żadnej ale przecie wiadomo się spojrzy sie będzie wiedzieć Poza tym jeśli nawet gdyby leżała przy oknie w magazynie to myśle,iż nie ma to aż takiego wielkiego wpływu jak gdyby leżała sobie dzieś na dworze albo rzucona w kąt i przywalona innymi oponami
Zresztą widac po oponie co z niej za halo
Wiem,że najlepiej byłoby co swzon nówki kupować i nie byłoby tematu ale wiadomo jakie są polskie realia
Lepiej taką ,a nowa niz używaną po nie wiadomo jakich przejściach |

|
|
|
|
 |
PARTYBOY
PARTYBOY
|
|
|
|
Szkoda gdybac jak sie samemu nie zobaczy
@sawmaster - gdzie sa te oponki? jakie cenki i producenci? |
|
|
|
 |
sawmaster
Sawmaster

Auto: Ford Probe II 2.0
Wiek: 23 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 232 Skąd: Bialystok
|
|
|
|
| PARTYBOY napisał/a: | Szkoda gdybac jak sie samemu nie zobaczy
@sawmaster - gdzie sa te oponki? jakie cenki i producenci? |
allegro zależy jakie masz felgi 16 czy 15 |
|
|
|
 |
PARTYBOY
PARTYBOY
|
|
|
|
Zapodaj jakies namiary Moze sie wybierzemy razem, bedzie lepiej sie targowac przy zakupie wiekszej ilosci. |
|
|
|
 |
RX

|
|
|
|
Witam,
Co do pokazywania prędkości to mnie chyba nie przebijecie...
Jechałem ciutkę ponad 180 km/h za kumplem, kiedy jego panna podniecona do mnie zadzwoniła, że przebili prędkość maksymalną ich auta która wynosi 208 a jadą już ponad 210 km/h - słabo? Słowo - nie zmyślam Mam bekę do teraz Z takim przekłamaniem to się nigdy nie spotkałem jeszcze
Oczywiście myślę, że jechaliśmy te 180... żeby ktoś nie pomyślał, że mi licznik przekłamuje do dołu aż o tyle.. myślę, że jego AR to jednak AR...
Pzdr. |
_________________ Black WS6
The muscle car lives |
|
|
|
 |
|
|