FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzienajlepiej umieścić przełącznik i kontrolkę od lpg (2,5)
Autor Wiadomość
lalamido 

Auto: Probe 2,5 V6 '95
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008   Gdzienajlepiej umieścić przełącznik i kontrolkę od lpg (2,5)

Witam-jak w temacie-chodzi mi o to żeby te wskaźniki nie szpeciły zbytnio wnętrza!!
Dzięki za wszystkie propozycje

kocureq 

Auto: Probe 2,5 v6 turbo 1995 Kanada
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008   

Przy / w zapalniczce?

lalamido 

tam to raczej mało miejsca, chyba żechodzi ci o to za zapalniczką??!!! Mam jeszcze jedno pytanie-ponieważ w Probe jest dojazdówka to teraz powiedzcie mi jaką butlę założyć-chcę oczywiście w miejsce koła tylko podobno do takiej butli wchodzi "aż" 28 l lpg!!!????!!!czyli jakieś 200km i pusto!!!jak wy macie??

KASZCZU 

Auto: Ford Probe 2.5 GT 96r

lalamido napisał/a:
tam to raczej mało miejsca, chyba żechodzi ci o to za zapalniczką??!!! Mam jeszcze jedno pytanie-ponieważ w Probe jest dojazdówka to teraz powiedzcie mi jaką butlę założyć-chcę oczywiście w miejsce koła tylko podobno do takiej butli wchodzi "aż" 28 l lpg!!!????!!!czyli jakieś 200km i pusto!!!jak wy macie??

Ja mam butle w kole gdzie wchodzi 52L LPG :-) a korciło mnie brać większą,.. oczywiście zapomnij o tym jeśli chcesz mieć równo podłogę o jednak butla całkiem sporo wystaje

Był:I GEN 2.2 GT 92R
Jest:II GEN 2.5 V6 96r "Jessi"

lalamido 

Mają też większą w którą wchodzi 38 litrów, tylko że ta to już ma wystawać ponad poziom podłogi bagażnika-podpowiadają żebym podłożył jaskiś styropian i będzie git. Takiej dużej jak ty Kaszczu to nie założe, ale zastanawiam się nad tą większą 38 l, a gdzie masz przełącznik i te diody?

szafranak 

Auto: Ford Probe2.2 GT USA;BMW525;Pocketbike :D

ja mam te diody zamontowane koło ręcznego ale mam I gen :P i butla 38l. wchodzi równo z podłogą :P

bartwa 

ja tez mam butle 38l, tzn miała być 38l najwiecej chyba weszło 34 a tak wogole to pojemnosc calkowitą coś koło 43 litry i zrobię na tym jakieś 240-280km to już max :evil: , a przełacznik mam przy kierownicy z lewej strony , tak ze zawsze jest zaslonięta kierunkiem jak jest wyłączony, i w sumie mi to pasi :mryellow:

mi butla tez wyłazi ponad poziom podłogi, wyjolem ta tekturę co na dojazdówce jest, przykrylem samym dywanikiem i w sumie nic nei widać :roll:

lalamido 

Wysłany: Sob 26 Lip, 2008   

Właśnie o takiej jak piszesz Bartwa myślę-to nieźle jak do takiej butli weszło 34 litry to do tej co "ma" wejść 28 wejdzie pewnie 24-lepiej nie mówić, ciągle jeździłbym na stacje!!!Proszę o kolejne sugestie-w poniedziałek montuję ten syf!!!

bartwa 

Wysłany: Nie 27 Lip, 2008   

Jutro na ranem będe przejezdzał przez Sochaczew, wiec jak chciałbyś zobaczyć jak to jest u mnie to daj znać :wink:

lalamido 

Wysłany: Pon 28 Lip, 2008   

jak ci pisałem nie miałem neta.
A teraz pytanie: jakieś dobre warsztaty montujące gaz w okolicy sochaczewa, łowicz itp???
Byłem u gazola w Wyszogrodzie ale niestety Panu nie zależy na kliencie i po tym jak zaczął bluzgać po moich kilku pytaniach-widać trochę za dużo ich było-odjechałem odniego szybciej niż przyjechałem :twisted:

bartwa 

Wysłany: Czw 31 Lip, 2008   

wpadaj do Ciecha masz niedaleko u nas mamy 2 pożądne firmy ktore montują Stag 300, w jednej zakładałem ja a w drugiej brat kumpla, obaj jestesmy zadowoleni wiec obie są sprawdzone i godne polecenia :lol:
Jak coś to wal na pw podam ci numer do tego co ja zakładałem :wink:

A jakby ktoś pytał o spalanie to moge powiedziec po doswiadczeniach z ostatniej wycieczki do rbynika ze na 260-270km pali mi 31-34 litry gazu zalezy od obciazenia itp( jak wracałem miałem pasarzera i silnik w bagazniku i jechałem 130-140 i wyszedł mi coś koło 33 litry na 260km)

Nie rozumiem tylko ludzi którzy twierdzą ze maja V6 i na sekwencji w trasie przy 140 auto schodzi ponizej 10 litrów dla mnie to po prostu smieszne :ave: :pop:

KASZCZU 

bartwa napisał/a:
Nie rozumiem tylko ludzi którzy twierdzą ze maja V6 i na sekwencji w trasie przy 140 auto schodzi ponizej 10 litrów dla mnie to po prostu smieszne :ave: :pop:

Jest to możliwe u mnie bez stożka brał ok 10L a przy stożku 11L jak ktos sobie wyreguluje to mu spali mniej ale to juz jest niebezpieczne dla zaworów etc. lepiej mieć ten bezpieczny zapas 2L ponad benzyne, by w razie kiepskiego gazu nie mieć problemów...

bartwa 

KASZCZU napisał/a:
Jest to możliwe u mnie bez stożka brał ok 10L a przy stożku 11L jak ktos sobie wyreguluje to mu spali mniej ale to juz jest niebezpieczne dla zaworów etc. lepiej mieć ten bezpieczny zapas 2L ponad benzyne, by w razie kiepskiego gazu nie mieć problemów...

To dlaczego mi pali 13?? juz teraz nie mozna zwalic tego na silnik, gaz mam tez spoko wiec nie wiem wam w v6 pali gazu mniej niz beny?? :roll: to ja chyba jednak zakupie 2koma5 i od razu przerobie na gaz :twisted:

Stingu 
Good Karma Kid

Auto: TTC jak na razie...

Mi spalil 12 na niemieckiej autostradzie przy jezdzie srednio 100MPH i 9.2 w polsce jadac max 2k obrotow (czyli max 45MPH) - wniosek - nie ma co oszczedzac ;-)

A przelacznik mam po lewej stronie kierownicy i nie polecam, bo kierownica go zaslania i nie widac skali :/

KASZCZU 

Wysłany: Pią 01 Sie, 2008   

Stingu :boxing: napisał/a:
A przelacznik mam po lewej stronie kierownicy i nie polecam, bo kierownica go zaslania i nie widac skali :/

potwierdzam, też tak mam...

Ostatnio zmieniony przez KASZCZU Pią 01 Sie, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu