FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
gubi obroty na gazie
Autor Wiadomość
nasty_nasti 

Auto: Ford Probe II 2.0 16v 1995
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009   gubi obroty na gazie

witam!
mam taki problem, że gdy odpale go na benzynie i przełącze na gaz to zaczyna gubić obroty skaczą tak pomiędzy 900 - 100, czasami zdarza mu się zgasnąć jak wrzuce na luz. Jednak po przejechaniu kilku kilometrów tak około 7-10 i nagrzaniu się, to zaczyna się to stabilizować. Na benzynie nie ma tego problemu. Instalacja nie jest sekwencją.

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

Auto: 1. PROBE V6 '93 EURO MTX 2. PROBE V6 '94 USA ATX
Wysłany: Wto 17 Mar, 2009   

na LPG przełącza się dopiero po rozgrzaniu silnika. możesz mieć już starąmembranę gumową (stwardniała) i nie pracuje jak powinna a kiedy się dobrze rozgrzeje to robi się miękka i problem znika. jak się na tym nie znasz to lepiej podjedź do jakiegos zakładu gdzie LPG zakładają. ze zwykłą instalacją nie powinni mieć problemów

pozdro

nasty_nasti 

Auto: Ford Probe II 2.0 16v 1995

dzięki dzięki
ja to oczywiście się nieznam na gazie więc dlatego pytałem, też tak troche przypuszczałem że to może te membrany lub filterek gazu.
Więc teraz musze znaleźć jakichś dobrych gazowników, ale czy tacy istnieją? Hehe

ERO 
NO PROBE NO FUN

Nom na poczatek przeglad instalacje i wymiana tego co trzeba potem ustawienie i bedzie smigac :D Mozna tez sprawdzic czy dzior w dolocie nie ma :D

sebol-gt 

Wysłany: Czw 19 Mar, 2009   

Ważne też czy masz wystarczająco płynu chłodzącego bo wtedy przy starcie może przymarzać parownik, dlatego głównie stare instalki maja problem z odpaleniem na gazie zimą a w lecie jest git.Niski poziom płynu moze powodować słabszy obieg (w zależności jak jest parownik wpięty w instalację wodna) a co za tym idzie wolniejsze rozmrażanie w początkowej fazie pracy :wink:
Ale ja się za bardzo na tym nieznam więc popytaj gazoli :cool:

tomek.ciupak 

Auto: Ford PROBE 2,5 V6
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010   

Witam, kolego rozwiazales ten problem? Pisze w tym temacie bo jestesmy z tej samej miejscowosci wiec i polecic mi kogos mozesz. Ja mam podobnie czyli odpalam, jade na benzynie jest ok, przelaczam na gaz i gdy temp podejdzie do R w noRmal (podejrzewam ze wtedy otwiera sie duzy obieg wody) obroty wariuja. Czesto tez gasnie. Poziom plynu jest w normie (gdy wlalem troche ponad poziom bylo lepiej ale nie chce przesadzac z tym plynem). Moze uklad jest zapowietrzony??

Lapeno 
.:Flap Jack:.

Auto: Sonda 2.0 16v '94
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010   

kolego tomek.ciupak u mnie było tak jak piszesz gdy mieszanka byla ustawiona na bogato ( instalka 2 gen ) odpowiednia regulacja przy pomocy analizatora spalin i juz po zagrzaniu do R jest jak OK :cool:

tomek.ciupak 

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010   

Moze jutro pojade na regulacje gazu. A i zapomnialem dodac, mam instalacje niestety najzwyczajniejsza (poprzedni wlascicei taka zamontowal).

Lapeno 
.:Flap Jack:.

Auto: Sonda 2.0 16v '94
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010   

ja zapłaciłem 80 pln w Łodzi na Żelaznej 11 wraz ze zmianą filterka gazu, czyszczeniem parownika i regulacją - polecam ten adres!

arko 
Arko

Auto: Ford Probe II 2,5 V6 24V 95r
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010   

Witam . Nie wiem jak jest ze zwykłą instalacją w 2,5 ale w I gen. sprawdziła się ,tylko musiała być szczelna i fachowo wyregulowana. Ja nie miałem z nią większych problemów :twisted:

tomek.ciupak 

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010   

Juz jest ok, regulacja gazu pomogla. Dzieki

Odpowiedz do tematu