|
zdechł w dziwnych okolicznościach:( pomóżcie w diagnozie! |
| Autor |
Wiadomość |
Scyzor [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006
|
|
|
| sok napisał/a: | | Scyzor wspominał ze na 99% to bedzie przepływka |
Ja tylko na oko tak napisałem-tylko po okolicznościach i objawach... Ja mam 2,2 i to zupełnie inny silnik...
| sok napisał/a: | | Mam antywybuch w obudownie filtra, wiec strzały (nie było ich duzo) mocno obudowy filtra nie rozwalily |
Ja tez mam tzw. "gwizdek", mam antywybuch w obudowie filtra... ale raz pierdykało w to, raz w tamto... A niestety przepływka jest "za gwizdkiem" idąc od strony wybuchu oczywiście, i dużego wybuchu to to nie "rozładuje". A obudowa filtra i duże ujście dla gazów z niej "antywybuchem" dopiera ZA przepływką więc... |
|
|
|
 |
basf_wrocław
Rzeźnik

Auto: Przygotowywane do reinkarnacji, dzielne R4 :)
|
|
|
|
Jak świece Ci zalało beną to nic sie nie stało Bena odparuje. Gorzej jakby w oleju pływały. Ja uważam, że jeśli zalewa świece to musi byc problem z iskrą. Jeśli iskra jest to znaczy że w złym momencie strzela. Może ten rozrząd jest poprostu źle wsadzony ? |
_________________ Nowy lakier + short shifter THX Misiu +rozpórka by RX und kolektor wydechowy super extra tuningowy łod Pimpka
 |
|
|
|
 |
sok [Usunięty]
|
|
|
|
| rozrząd musi być w porządku, bo raz udalo się odpalic jeszcze na starym rozrządzie. Zalało, założyłem nowy, odpaliłem i znów zalało. |
|
|
|
 |
totmes
gonciu1

Auto: PROBE GT 2.5 24V6 KL-ZE
|
Wysłany: Sro 13 Gru, 2006
|
|
|
też bym sie skłaniał w kierunku iskry, świec, a moze co nie tak z cewką?
masz rocznik 94, w tych rocznikach był juz imobilajzer moze imo szwankuje??tylko nie wiem na jakiej zasadzie imo działa, czy odcina zapłon czy moze inaczej unieruchamia auto, spróbuj zaprowadzić autko ni edo mechanika ale do elektryka, posprawdza cewki, moduł, imobilajzer, gdzies na forum było jak odłączyc imo |
|
|
 |
basf_wrocław
Rzeźnik

Auto: Przygotowywane do reinkarnacji, dzielne R4 :)
|
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006
|
|
|
Immo ma 3 obwody. Może odciąć rozrusznik, pompe paliwa albo zapłon. Na początek wywaliłbym immo co polecam zresztą każdemu Potem moduł, a na końcu cewka. Może poprostu iskra znika. |
_________________ Nowy lakier + short shifter THX Misiu +rozpórka by RX und kolektor wydechowy super extra tuningowy łod Pimpka
 |
|
|
|
 |
sok [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 18 Gru, 2006
|
|
|
| jest diagnoza - nawalił aparat zapłonowy. Znów nie mały wydatek. Może macie namiary na jakąś niedrogą używkę? |
|
|
|
 |
Chaos [Usunięty]
|
|
|
|
ja mam aparat do 2.5 lezy u Ronina zagadaj z nim Czy mu potrzebny Jak bedzie smigal to do ceny sie dogadamy
pozdro |
|
|
|
 |
MISIEK
[*]

Auto: Nissan 3.0
BMW 2.5
|
|
|
|
Jestes w 100% pewien ze masz wersje USA ?
Co do aparatu od chaosa to niepowinien pasowac. Moze naprawisz sam modul albo cewke ? |
_________________ Było: 2.2 GT '92 - trup. | 2.5 GT '93 - u Stinga | 2.5 GT '96 KiLZE - u Krzyska | 1.4 VW Polo | 5.7 V8 Pontiac Trans Am |
Jest: 3.0 v6 Nissan Maxima | 2.5 R6 BMW 523i
 |
|
|
|
 |
Chaos [Usunięty]
|
|
|
|
Wlasnie ja nie wiem Misiek czy bedzie pasowal dlatego napialem
Ronin mial zobaczyc ale nie ma czasu |
|
|
|
 |
RX

|
|
|
|
Witam,
Standard - moduł albo cewka, a raczej moduł. Nie ma co się ładować w koszty całego aparatu.
Pzdr. |
_________________ Black WS6
The muscle car lives |
|
|
|
 |
sok [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006
|
|
|
siema wszystkim,
doszliśmy z Chaosem do wniosku ze mozna spróbować z jego aparatem, mam nadzieje ze się uda. Co do naprawy samego modułu - to nie ma moje umiejętnosci, elektyk ze mnie żaden Do tego słyszałem ze samej cewki lub modułu nikt mi nie sprzeda, tylko cały aparat. Spróbuje też namierzyć coś we Wrocławiu i Wałbrzychu bo będę przejeżdżał. Może przypadkiem ma ktoś jakieś namiary? Aha, jeszcze jedno, od jakich roczników będzie pasowal? Ja mam 94 USA. Czy to ważne czy wersja USA czy europejska? Pytam bo MISIEK pytał
pozdro |
|
|
|
 |
crupek
PROBE forever

Auto: PROBE 2.5 V6 GT "MEDICI"
Wiek: 26 Dołączył: 10 Cze 2006 Posty: 1244 Skąd: Głogów / Wrocław
|
|
|
|
Witam:)
| sok napisał/a: | Co do naprawy samego modułu - to nie ma moje umiejętnosci, elektyk ze mnie żaden |
No to nie ruszaj bo bardzo łatwo spalić aparat
| sok napisał/a: | | Ja mam 94 USA. |
Czyli na bank będzie Ci pasował cały aparat od chaosa bo chaos ma S7 USA:
APARATY:
wersja USA S7: {$224.79} http://info.rockauto.com/...tml?1850543.jpg
wersja EURO S1: {$254.79} http://info.rockauto.com/...l?1850544CR.jpg
CEWKI:
wersja USA S7: {????} http://www.rockauto.com/c...6,parttype,7060
wersja EURO S1: {$45.79}http://info.rockauto.com/BeckArnley/Detail.html?1788241.jpg
| sok napisał/a: | | Spróbuje też namierzyć coś we Wrocławiu i Wałbrzychu bo będę przejeżdżał |
Ale skoro będziesz przejeżdżał przez wrocek to robisz tak:
1. Kontakt BASF
2. Dostawa auta pod Jego dom
3. Montaż przez BASFA modułu 10min.
4. Gwarancja na bezawaryjność dożywotnia
5. Koszt robótki u mechanika około 600zł u BASFA przekonaj się:)
Piszę tak bo szkoda żeby probek stał tyyyle czasu tak jak mój z powodu DRRRROBNOSTKI i żeby sie MISIEK nabijał z Ciebie http://ford-probe.net/forum/viewtopic.php?t=3196
P.S. Chłopaki dobrze godom ?? |
_________________ ____________2.0 94r._______________2.5 GT V6 96r. MEDICI_________2.5 GT V6 94r. SEMI-MEDICI
 |
|
|
|
 |
Chaos [Usunięty]
|
|
|
|
| sok napisał/a: | | Scyzor wspominał ze na 99% to bedzie przepływka, ale jeszcze wtedy nie było jasne ze mam 2,5. |
Crupek czytaj uwaznie Ja mam s7 ale do 2.0 Do 2.5 nie wiem jakie tam jest oznaczenie aparat lezy u Ronina |
|
|
|
 |
sok [Usunięty]
|
|
|
|
siemanko,
chetnie bym zawitał do basfa, ale musiałbym skombinować lawetę - automaty nie w każdych okolicznościąch są take super [/i] |
|
|
|
 |
MISIEK
[*]

Auto: Nissan 3.0
BMW 2.5
|
Wysłany: Sro 20 Gru, 2006
|
|
|
Sok czego dokladnie szukasz ? aparatu czy przeplywomierza ?
zapraszam do walbrzycha |
_________________ Było: 2.2 GT '92 - trup. | 2.5 GT '93 - u Stinga | 2.5 GT '96 KiLZE - u Krzyska | 1.4 VW Polo | 5.7 V8 Pontiac Trans Am |
Jest: 3.0 v6 Nissan Maxima | 2.5 R6 BMW 523i
 |
|
|
|
 |
|
|