FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie głośniki do I gen 2.2 Turbo ?
Autor Wiadomość
specta 

Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009   Jakie głośniki do I gen 2.2 Turbo ?

Witam,

Panowie z góry przepraszam, że zakładam nowy temat, ale czytam czytam i nic nie wyczytałem, a dla kogoś kto już to robił to jedno zdanie odpowiedzi.
Jakie rozmiary kupić głośników, aby pasowały w oryginalne miejsca w FP I Gen 2.2 Turbo.
Wyczytałem, że z tyłu wchodzą bez kombinowania 5x7 i że wejdą takie które głębokości mają nawet 10 cm (na oku mam blaupunkty 5x7 o głębokości montażu 55 mm). Czy dobrze wyczytałem ?
A przód ? Jaki rozmiar kupić, aby poprostu włożyć i zakręcić ?

Oczywiście będę wdzięczny za polecenie mi jakiś konkretnych głośników, a jeszcze bardziej za linka do posta "jak ściągnąć w I gen tapicerkę i zamontować głośniki".

Pozdrawiam,
Specta

kloku13 

Auto: Probe GT 2.2t '91
Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009   

ja mam u siebie załorzone takie "magnat power plus 216" z przodu i bardzo ładnie graja tata ma u siebie w golfie dwa takie zestawy i radio blaupunkta i tez ładnie graja . a co do tapicerki to masz tak : 1 srubke pod panelem od podnoszenia szyb (jezeli masz elektryczne) i reszte pod spodem podłokietnika (chyba 3) . jedna masz przy lusterku i musisz wyjac plastik od rygla. i potem z zaczepow wyciagasz boczek (mocniej szarpnac musisz ) to przod a tył to wyciagnac zapinki z boczkow i z okolic tylu przy lampach ( u mnie były czarne ale moga byc szare ) wykrecic srubke z czarnym duzym czyms plastikowym ( zapewne od siatki czy cus podobnego) wyciagnac od pasow maskownice (u gory tam gdzie wychodza i na dole przy dolnej kanapie) i na słupku powinna byc srubka , i na progu jedna odkrecic trzeba aby lzej boczek wyszedł rowniez mozesz tez leko odsunac uszczelke przy drzwiach . potem tylko troche mocniejszych szarpniec lecz nie za mocnych aby nie połamac plastikow . najpier w sciagasz plastik co jest przy szybie i pasach potem taki długi boczek i potem boczek co jest przykryty głosnik .

specta 

Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009   

Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Pozdrawiam.

kloku13 

Wysłany: Sro 16 Wrz, 2009   

spoko niedawno tez to przechodziłem u siebie i bez niczyjej pomocy sobie poradziłem bo musiałem wyklepac tylny blotnik to przy okazji wymieniłem głosniki z tyłu mam tez "magnaty car fit 915 " ciutke zamałe sa i musiałem przerobic do nich mocowanie ale łądnie graja i oplacało sie przerabiac mocowanie

jakbys czegos nie wiedział to sie pytaj pozdrawiam

specta 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009   

Czyli kloku13 rozumiem, że ten rozmiar 5x7 wchodzi bez przeróbek, a na przód bez przeróbek wchodzi "Magnat Power Plus 216" ?

Mogę iść na zakupy ?

kloku13 

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009   

do tyłu raczej tak powinny wejsc 5x7. a do przodu magnatki montujesz na boczek , tylko musisz wyciagnac stary głosnik . potem zakladasz tapicerke i motujesz kable i zwrotnice ( o ile posiadasz taki zestaw ze zwrotnica ) potem głosnik wszystkie elementy montazowe sa w pudełku z głosnikami . jezeli chodzi o te magnaty to od razu mowie ze maskownice musisz obrocic o jakies 10 stopni bo nie załapiesz na 4 sruby jej

specta 

Wysłany: Pią 18 Wrz, 2009   

Dzięki. Powinieniem w takim razie poradzić sobie bez problemu. Dam Ci znać jak poszło :)

Odpowiedz do tematu