FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobry i sprawdzony serwis w Warszawie
Autor Wiadomość
kamilo 

Auto: Probe 2,0 16v '95 EURO Benzyna (bez LPG)
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009   Dobry i sprawdzony serwis w Warszawie

Witajcie!

Nie jestem za bardzo oblatany w te tematy, mam nadzieję, że mi pomożecie.
Szukam dobrego i sprawdzonego serwisu w Warszawie, który będzie wiedział co robi przy moim Probe. W czym jest problem, o tym poniżej.

Mój samochód to tak jak w profilu: Ford Probe 2.0 16v 95 rok produkcji.

Mam od dłuższego czasu problem z falującymi obrotami. Sporo warsztatów już odwiedził. Został m.in. wymieniony przepływomierz powietrza, kilka elementów zostało wyczyszczonych (dokładnych szczegółów nie znam). M.in. w ostatnim serwisie Pan stwierdził, ze nie podłączy się do komputera samochodu, aby zczytać błedy bo samochód ma 13 pinową wtyczkę. Następnego dnia samochód został zabrany, ale przy okazji odłączyli jakiś wężyk i wypłynął płyn hłodnicowy. Oczywiście na miejscu w nowym warsztacie to uzupełnili. Jednak nadal nie mieli tej wtyczki. Polecili autoryzowany serwis Mazdy i jutro właśnie tam jadę. Od ponad miesiąca samochód stoi, bo z tak falującymi obrotami nie da się jeździć (strasznie szarpie podczas jazdy). Chcę, aby zczytali błędy i dalej będę robił w innym miejscu.

Jeden z mechaników wcześniej wspominał mi, że gdy podłączą się do komputera będą mogli wyregulować przepustnicę i to może być powodem takich falujących obrotów. Trochę tutaj o tym już poczytałem, nie jest to jak zauważyłem mój odosobniony przypadek.

Prośba o pomoc.

Dzieki
Kamil

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

Auto: 1. PROBE V6 '93 EURO MTX 2. PROBE V6 '94 USA ATX
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009   

sam sobie bledy zczytaj... po co placic mechanikom skoro oni i tak nie wiedza o co chodzi ;)

http://ford-probe.net/ind...d=117&Itemid=42

masz LPG?

pozdro

kamilo 

pimpo dzięki bardzo za odpowiedź. Nie mam LPG, tylko benzyna. Właśnie większość postów, które przeczytałem odnośnie falujących obrotów dotyczyło LPG.

Za bardzo nie znam się na mechanice, nie chciałbym nic uszkodzić, samemu robiąc zworkę. Ten link, który podałeś widziałem. Może poproszę kolegę i coś razem zrobimy.

Jak myślisz, co może być przyczyną takiego stanu?

Dzieki
Pozdrowienia

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

Auto: 1. PROBE V6 '93 EURO MTX 2. PROBE V6 '94 USA ATX

mozesz np. miec walniety/zle ustawiony TPS ale to wrozenie z fusow bez ogladania auta i zczytania bledow. nic nie uszkodzisz jesli wsadzisz drut we wlasciwa dziurke - to jak z kobietami ;) po prostu sie nie pomyl to nie bedzie bolalo :razz: nie trzeba byc mechanikiem do tego tylko umiec czytac i liczyc (nawet pisac nie musisz umiec jak masz dobra pamiec :D )

pozdro

sebol-gt 

pimpo napisał/a:
nic nie uszkodzisz jesli wsadzisz drut we wlasciwa dziurke - to jak z kobietami po prostu sie nie pomyl to nie bedzie bolalo

niemogę :lol: adminie proszę :lol:
tak naprawdę to jesli to zrobisz z głową i zabezpieczeniem to nawet jak wsadzisz drut w niewłaściwą dziurkę to nie będzie bolało :wink: znaczy nic nie zepsujesz :right:

kamilo 

Wysłany: Sro 16 Gru, 2009   

Dzięki za informacje i odpowiedzi.

Najchętniej i najwygodniej dla mnie (z powodu ciągłego braku czasu) byłoby jakby mógłby mi pomóc ktoś z zaprzyjaźnionych użytkowników forum z Warszawy (oczywiście za opłatą).

Czy mógłbym ktoś mi pomóc? Będę zobowiązany i wdzięczny za info.

Dzięki

probasek 

Auto: El Probino V6
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010   

polecam ten serwis - http://alejka.pl/magic-me...sz-pieniak.html robilem u nich kilka razy i nigdy nie wrocilem, jezdza tam nawet goscie nowymi leksami na gwarancji (jestem swiadkiem), ceny srednia polka, swoje oczywiscie zarobic musza ale kaszany nie robia.

Odpowiedz do tematu