|
elektryka szyby |
| Autor |
Wiadomość |
Ronin
Śmigacz

Auto: Probe 2.5V6 MTX, 97r. USA California.
|
Wysłany: Pon 13 Cze, 2005 elektryka szyby
|
|
|
Witam!
Nie działa mi lewa szyba tzn. zamykanie działa za każdym razem natomist po naćiśnięciu guziczka "otwórz" działa mi kiedy ma na to ochotę. Stawiacie na jakiś przekaznik czy poluzowane kabelki czy może zrąbany panel sterowania. Acha i jeszcze obydwie szyby stawiają wyrazny opór podczas zamykania i otwierania. Buster mówił żebym przesmarował prowadnice tylko jakim smarem i wogóle co przy drzwiach wypada zrobić, bo chcę to załatwić hurtem . Dziękuję.
Pozdrawiam.[/code] |
_________________ Fallen angels at my feet whispered voice at my ear death before my eyes...
Wiele okazji do śmiechu traci ten,
kto nie potrafi śmiać się z samego siebie. |
|
|
|
 |
buster
UWAGA!!! GRYZIE!!!

Auto: Probe GL USA "Floryda" i GTA USA
|
Wysłany: Pon 13 Cze, 2005
|
|
|
| smar np: BOLL Biały smar lub innej firmy, a biały bo latem jak sie auto nagrzeje to Ci nie spłynie, chociaż ty to masz czerwonego ale pszy czarnym temeratura dochodzi do 100st.C |

Probe GL, oczojebny środek, dywaniki +5HP naklejka klubowa + 15 HP, śpioch +30HP klubowe zagłówki +5HP
GT Automat USA Tylko jeden taki jest ha ha ha |
|
|
|
 |
Bienias
Gość
|
|
|
|
Na poczatek trzeba przeczyscic styki przelacznika w drzwiach. Troche zabawy z tym, ale to bardzo czesta przyczyna takich problemow.
Z powolna szyba to najczesciej opor na uszczelkach. Prowadnice sa problemem jesli auto bylo pukniete w drzwi. |
|
|
|
 |
Ronin
Śmigacz

|
|
|
|
| greyg napisał/a: | | Z powolna szyba to najczesciej opor na uszczelkach. |
Można je jakoś przesmarować czy taki już urok? |
_________________ Fallen angels at my feet whispered voice at my ear death before my eyes...
|
|
|
 |
Bienias
Gość
|
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005
|
|
|
| Zwroc uwage jak sie zachowuje ze zdjeta tapicerka. Smarowanie zazwyczaj pomaga. |
|
|
|
 |
Cooly

|
|
|
|
| greyg napisał/a: | | Zwroc uwage jak sie zachowuje ze zdjeta tapicerka |
tak nawiasem to z zalozona tapicerka naturalnym jest ze gdy szyba dochodzi do gory tapicerka sie wygina lekko ... to tak zeby uniknac kolejnych pytan
| Cytat: | | Można je jakoś przesmarować czy taki już urok? |
Uszczelek raczej nie smarowalbym, glupio miec tak zawalona gorna krawedz szyby jakims tluszczem.... srednio to wyglada
Pozdro |
_________________ Kubek, tshirt, smyczka, brelok nie pomoze jakes cielok!
Jeśli gdzieś w Polsce wyprzedziła cię biała dwójka to był na pewno Papciu, Jeśli ty wyprzedziłeś białą dwójkę to masz wpierdal |
|
|
|
 |
Bienias
Gość
|
|
|
|
Tu bardziej szlo mi o to, ze brud i syf osiadajacy na uszczelce i zle zalozona tapicerka blokuje szybe. Tak mam w czerwonym, ale z lenistwa nie chce mi sie tego poprawiac.
Bardziej jednak problemem moga byc styki w przelaczniku. Kiedys mialem tak zasyfiale w regulacji fotela, ze wogole nie chcial ruszac. Oczyszczenie pozbawilo go tej wady. |
|
|
|
 |
Ronin
Śmigacz

|
Wysłany: Sro 29 Cze, 2005
|
|
|
Wreszcie znalazłem czas i dobrałem się do szyby. Po rozebraniu panela z przyciskami stwierdzam że problem w otwieraniu szyby leży gdzieś w układzie scalonym. Bo po spięciu na krótko silniczka szyby, szyba otwiera się normalnie. W sterowniku są takie blaszki które dotykają ścieżek ukł scalonego i wychodzi na to że po dotknięciu blaszką ścieżki która odpowiada za opuszczenie szyby w dół sygnał jest wysyłany do przetwornika sygnału (taka czarna duża kostka na ukł. scalonym) i niestety sygnał tam "zostaje"(nie jest przetwarzany?) Polecacie jechać do elektryka czy poszukać kompletnego scalaka(ewentualnie panelu sterowania?) |
|
|
|
 |
Cooly

|
Wysłany: Sro 29 Cze, 2005
|
|
|
Sprawdz najpierw czy napewno to nie jest kwestia guzika...
Ja nadal popieram greyga ze to najczesciej jest brak kontaktu wlasnie na przycisku.
Zapomnij o elektryku, zapomnij o scalaku... taki panel z rozbitka to okolo 25PLN (no chyba ze na drozszego trafisz)
Pozdro |
Jeśli gdzieś w Polsce wyprzedziła cię biała dwójka to był na pewno Papciu, Jeśli ty wyprzedziłeś białą dwójkę to masz wpierdal |
|
|
|
 |
Ronin
Śmigacz

|
Wysłany: Czw 30 Cze, 2005
|
|
|
| Uff. Już naprawiłem. Okazało się,że spierniczył się przekaznik. Wymieniłem obydwa na nowe(jakieś inne) i przymocowałem je na zewnątrz panelu bo się nie mieściły w miejsce oryginalnych. Przy okazji przesmarowałem prowadnicę i wyczyściłem uszczelki i styki. I jest ok. |
|
|
|
 |
Bienias
Gość
|
|
|
|
| Ronin napisał/a: | | Okazało się,że spierniczył się przekaznik. |
Tam nie ma przekaznika, tylko panel przyciskow (z malym modulem).
Kilka osob ma taki na zbyciu, m.in. ja , ale znajac zycie wystarczylo go rozebrac i oczyscic punkty styku. |
|
|
|
 |
Cooly

|
|
|
|
Ciekawe co wymieniles... hihihi......
Pozdro...
PS. Teraz jak opuszczasz szybe wycieraczki sie wlaczaja? |
|
|
|
 |
Ronin
Śmigacz

|
Wysłany: Pią 01 Lip, 2005
|
|
|
| Cooly napisał/a: | | PS. Teraz jak opuszczasz szybe wycieraczki sie wlaczaja? |
Nie bój żaby Cooly. Śmigają obie szybki Wszystko na swoim miejscu |
|
|
|
 |
cede84

Auto: Probe mkII 2,5 bylo KL-DE jest nowe KL-DE:(
Wiek: 26 Dołączył: 04 Paź 2008 Posty: 234 Skąd: Kęty/Ruda Śląska
|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010
|
|
|
| a ja ma podobny ale ciut inny problemik ... mianowicie tak jak u przedmowcy szyby dzialaja jak im sie podoba ale najczesciej slysze burczenie przekaznikow.. i jak juz nie dziakaja to obie szyby nie tylko 1 bezpiecznik odpada bo sprawdzalem ... moze jest na forum jakis elektronik ... ktory powie mi co oznacza burczenie przekaznikow na plytce znajduje sie pare diod ...scalak i kilka kondensatorow jest opcja ze np przebilo ktoras z diod ??czy moze gdzies jest zwarcie na przewodach ?? |
_________________ ...RIDERS ON THE PROBE...
...drivers of the probe...
ojjjjj biedna 1
http://pl.youtube.com/watch?v=mx7s8Pc5XmI&NR=1
Probe mkII 2,5 V6 bylo KL-DE(umarl) jest nieplanowo KL-ZE(dawca Xedos9)
!!!NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ POTRAFISZ MYŚLEĆ !!! ---->200 to za malo ;P
 |
| |
|
|
|
 |
|
|