FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Moj Turbo Project na 400 koni
Autor Wiadomość
Bienias
Gość
Wysłany: Czw 02 Gru, 2004   

leoul napisał/a:
Pojechali na hamownię VTG i sami wgrali gotowy soft.

O to jest wlasnie tutaj istotne. Do powiedzmy 250-300KM w Probe mozna jeszcze by bylo probowac softem stalym i na kompletnym zestawie. Cos jak ma Jazda. APEXI SAFC z tego co pamietam moze regulowac tylko mieszanke paliwo/powietrze, co przy wiekszych mocach jest niewystarczajace.

W/g planu Gturbo 400KM i wiecej, bedzie to wymagalo mozliwosci roznych nastaw. Cos w stylu: soft - medium - turbo. ECU pozostaje nienaruszone.

Gturbo

V-incent napisał/a:
GTurbo mieszkasz w Wałbrzychu? bo na takich blachach auto stoi, jak tak to będę miał blisko na tzw. exhibition :D
Nie jestem z Kielce ale kupilem autko od takiego goscia z Walbrzycha. Jak widzisz jest to czarna rejestracja i byl pierwszym wlascicielem w polsce. Autko mialo przejechane jak kupilem 42k a teraz ma mprzejechane 75k. Wersja kanadyjska i to mi sie podoba bo jest full wypass. A ja je mam od stycznia 2001 roku

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

Leoul tak jak greyg mowi APEXI SAFC jest to tylko do strojenia mieszanki paliwo powitrznej. Nie wiem jakie maja Eclipsy injectory 370? Wienc Apexi moze maxymalnie dzialac tylko jak zalozysz 25% wieksze injectory pozniej juz nie wienc to napewno bedzie dzialac w eclipsie. Natomiast Probe ma 220 cc a to jest za malo na 400 koni. Ja mysle o jakis 440 albo 550 injectorach z SR20EDT Nissan juz mam jeden injector i po malej podifikacji bedzie pasowal w nasze Fuel Rail. Narazie to chce wszytko zlozyc do kupy a mam namysli silnik i bede boostowal do 7 psi max na fabrycznych injectorach aby dotrzec silnik itp a dopiero pozniej zaloze wieksze injectory i tak zwany stand alone ktory wyeliminuje caly kom i VAF. Greyg wie o czym mowie megasquirt. Jka narazie to chce zlozyc silnik a moze lepiej odac silnik do zlozenia w polsce. A trakze gdzie robia glowice polerowanie kanalow. nacinanie zaworow itp ? A zapomnialem powiedziec ze mam tez APEXI AVCR boost controler

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

A tu zapodaje temat injectorow

Co ma byc to bedzie !!!
Ostatnio zmieniony przez Gturbo Wto 07 Gru, 2004, w całości zmieniany 1 raz  

Gturbo

Dzis dostalem nowe zawieszenie Tokico Illumina 5 way ajustable.

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

Wysłany: Pią 03 Gru, 2004   

Dzis otrzymalem poczta te zeczy Filter K&N i lekkie kolo pasowe.

Co ma byc to bedzie !!!

Konrad 

Wysłany: Sob 04 Gru, 2004   

Ale jak to sie bedzie mialo do naszego przedniego napedu? Przy starcie kola sie slizgaja jak mocniej wcisniesz juz przy naszej mocy, wiec moze pokusisz sie o jakis tylni napedzik? Tak zeby byl na 4 kola. no wtedy ta moc nie szła by z dymem opon.

Ale pomysl zajebisty. Takich ludzi trzeba popierać. W końcu po to mamy takie samochody zeby udowadniać ludziom ze sa najlepsze i kosić, kosić wszystko co sie da, nie tylko CRXy. No bo kupic sportowy samochod po to zeby sobie tylko popatrzec na jego wyglad to lepiej sobie powiesic plakat w pokoju.

W poznaniu to mozna BMki kosić ale zadko probuja startu, karki przewaznie jezdza pokazowo i nie chca zylowac samochodow, bo jak cos spieprza to potem musza do serwisu jezdzic, bo sami nie potrafia naprawic. a po co wydawac kase na naprawe jak mozna na nowy dresik

Gturbo

Wysłany: Nie 05 Gru, 2004   

Dzienki Kondrad za slowa otuchy bo juz myslalem ze niektorzy sie zachowaja ja probakowa na temat Jazdy w HC. Spoko robie to dla siebie a tak naprawde to nie robil bym tego ale tak daleko zaszedlem z wydatkami ze szkoda mi teraz to tak zostawiac. Chce po zrobienu moego autka zrobic jakis reportaz. A nawet kiedys sie spodkalem z tym Michalem z TVN 4na4 jak byl w kielcach ale jak porozmawialem z nim i dalem mu tak jakies male drobiazgi do jego Chevy zrozumialem ze on jest pala. Bo gosciu uwaza ze jemu sie wszytko nalezy ze jest z TV. Ja nawet jego programow nie znam i pierwszy raz go spodkalem tylkjo dlatego ze kupil autko od mojego najlepszego kumpla i obiecalem ze mu zalatwie jakies tam drobiazgi. Ael po rozmowie pomyslalem ze szkoda zachodu jak gosciu ma wyrzej tylek niz robi kupe.
"a po co wydawac kase na naprawe jak mozna na nowy dresik " To mnie rozbawilo az do lez :lol:

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

Wysłany: Pon 06 Gru, 2004   

Dzisiejsza lista rzeczy ktorych dosatelm

Co ma byc to bedzie !!!
Ostatnio zmieniony przez Gturbo Wto 05 Kwi, 2005, w całości zmieniany 1 raz  

Gturbo

BOV Upust powietrza doladowania

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

A to jest karnister Over flow Olejowy. Dobra zecz ktora zatrzymuje olej ktory wlatuje i sie gromadzi zamiast wpadac do korektora dolotowego.

Co ma byc to bedzie !!!

Michał
Gość

gturbo, tak z ciekawości, robiłeś kosztorys tego szystkiego?

Ciekaw jestem... wiecie czego.

Michał
Gość

bo to wszystko na fotkach robi na mnie duże wrażenie! Kurcze, jak to będzie razem grać?!

Michał
Gość

a co do BOV, to super sprawa jest. Turbo się prościej pracuje wtedy no i jest lepiej no i te dźwięki!!!

Bienias
Gość

Michał napisał/a:
a co do BOV, to super sprawa jest.

To jest koniecznosc przy turbinie. Inaczej rozwalilo by rury dolotowe powietrza.

Odpowiedz do tematu