FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Moj Turbo Project na 400 koni
Autor Wiadomość
Gturbo

Wysłany: Wto 07 Gru, 2004   

Tak naprawde to nie znam tej firmy co umiescilem zdiencie tego BOV Monza. JA mam juz Greddy w polsce ktory daje wspanialy dzwiek i dlatego dzwieku to nawet robie. Koszt tego jest ogramny ale mam juz blizej konca lub jestem w polowie kosztow. Oczekuje teraz na Tarcze chamulcowe i injectory. Ale w tej chwili nie kupuje nic bo musze zaczac splaca karty kredytowe. A co do realizacji mojego celu to dopiero to bedzie gotowe pod koniec 2005 lub poczatek 2006. Czas wykonania jest dlugi i tym bardziej ze jestem jeszcze tutaj i nie ma jak tego dopilnowac. A teraz tez szukam autka na codizena jazde w polsce i bardzo mi sie podoba Mazda 3 i Mazda 6 ale to zalezy jak sie ulozy. Narazie czekam do konca stycznia na dalsze czesci do silnika.

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

A tu zamieszcze wam silnik ktory robie

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

A tu jest gora silnika. Caly silnik ma byc wyslany do firmy na rozwiercenie go .020 do wymiarow nowych tlokow. Wal ma byc wyszlifowany i wywazony. A caly blok wygotowany w goracej wodzie tak zeby caly brud i wszytkie kanaly przeczyscic. A caly ten silnik sam wytargalem z rozbitego autka 93 za jedyne 35 dolraow bez glowic bo juz je mam.

Co ma byc to bedzie !!!

Konrad 

Auto: 607

hmmm czy standardowy wał wytrzyma? probe ma nieraz problem ze swoja moca zeby nie pierdyknął

Gturbo

Konrad napisał/a:
hmmm czy standardowy wał wytrzyma? probe ma nieraz problem ze swoja moca zeby nie pierdyknął

Spoko wal w probe jest hartowany i nieraz ludize osiagali duze moce na fabrycznym wale. Nawet goscie w Australi zrobili na fabrycznym wale 800 koni

Co ma byc to bedzie !!!

Bienias
Gość

Konrad napisał/a:

to glownie wina slabych korb

Konrad 

Auto: 607

Albo małej ilości oleju :lol: :lol: :lol: :lol:

Gturbo

Wysłany: Sro 08 Gru, 2004   

Konrad napisał/a:

Wlasnei dzuo slyszalem ze nasze silniki maja problem z obiegiem oleju ( cisnieneim) Z tego co wiem jakos oni modifikuja pompe olejowa aby cisnienie zwiekrzyc. Musze rozebrac stara aby to zprawdzic jak to mozna zrobic. Wiem ze zakladaja filtr od Corvetty i to daje wieksze cisnienie ale jest tez problem z korbowodem numer 6. Poniewaz jest ona najbardziej oddalona od pompy, i z tego powodu sa problemy ze smarowaniem jej. Ale sa sposoby nad ktorymi musze pomyslec.
1 Rozwiercic minimalnie wszytkie kanaly smarowania na wale jakies .01 mm
2 Zwiekszyc cisnienie poprzez modifikacje pomy olejowej.
3 zalozyc olej od Corvetty.

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

Wysłany: Sro 08 Gru, 2004   

Zalonczam link gdzie goscie w australi zrobili 800 KL na fabrycznym wale
http://www.offroadvw.net/...6/wetdream.html

Co ma byc to bedzie !!!

Gturbo

Wysłany: Pią 10 Gru, 2004   

Chyba juz czas na nowe zdiencie. Wienc

Co ma byc to bedzie !!!

Cooly

Wysłany: Sob 11 Gru, 2004   

Gturbo napisał/a:
Konrad napisał/a:

Wlasnei dzuo slyszalem ze nasze silniki maja problem z obiegiem oleju ( cisnieneim) Z tego co wiem jakos oni modifikuja pompe olejowa aby cisnienie zwiekrzyc. Musze rozebrac stara aby to zprawdzic jak to mozna zrobic. Wiem ze zakladaja filtr od Corvetty i to daje wieksze cisnienie ale jest tez problem z korbowodem numer 6. Poniewaz jest ona najbardziej oddalona od pompy, i z tego powodu sa problemy ze smarowaniem jej. Ale sa sposoby nad ktorymi musze pomyslec.
1 Rozwiercic minimalnie wszytkie kanaly smarowania na wale jakies .01 mm
2 Zwiekszyc cisnienie poprzez modifikacje pomy olejowej.
3 zalozyc olej od Corvetty.

Gturbo, dobrze slyszales o problemie z obiegiem oleju. Wg mnie przyczyna tego jest nie sama pompa, ale jej umiejscowienie. Ona jest dosyc wysoko umieszczona, a w zwiazku z tym powstaje problem z niedosmarowaniem motoru. Mysle ze modyfikacja pompy w tym przypadku jest niezbedna i w 100% wymagana!

PS. W przypadku 2.0 problem 6 korbowodu nieisnieje, ale za to isnieje problem 4tego. Co widac bylo na przykladzie mojego silnika ;)

Pozdro

Jeśli gdzieś w Polsce wyprzedziła cię biała dwójka to był na pewno Papciu, Jeśli ty wyprzedziłeś białą dwójkę to masz wpierdal :lol:

Bienias
Gość

Cooly napisał/a:
Wg mnie przyczyna tego jest nie sama pompa, ale jej umiejscowienie. Ona jest dosyc wysoko umieszczona, a w zwiazku z tym powstaje problem z niedosmarowaniem motoru.

Nie bardzo widze, jak ja mozna umiescic nizej. Analiza przypadkow uszkodzen sprowadza do jednego - duzy brak oleju tuz przed uszkodzeniem. Kiedys probowalem to wyjasnic, ale jeden gosc pokasowal to co napisalem. :D

Chodzi o to, ze w pewnej sytuacji nie nastepuje odpowiednio szybki powrot oleju z silnika do misy. Tym samym brakuje go do wytworzenia odpowiedniego cisnienia. W efekcie pada najdalszy tlok, do ktorego docieraja najmniejsze ilosci oleju.

Cooly

Dokladnie jak napisales, pompy nie da sie nizej umiescic.
Po prostu tak juz musi byc, ale az prosiloby sie aby ona "oryginalnie" byla nizej.

Szkoda ze nie mam zdjec jak wygladal moj wal, korba i zawor po notorycznym jezdzeniu na niedosmarowanym silniku. Krotko mowiac byla masakra ;)
Zawor zlamal sie po wyciagnieciu i puknieciu o sciane ;) Przepalony na maksa hehehehe ;)

Jeśli gdzieś w Polsce wyprzedziła cię biała dwójka to był na pewno Papciu, Jeśli ty wyprzedziłeś białą dwójkę to masz wpierdal :lol:

Anonymous
Gość

Cytat:
Kiedys probowalem to wyjasnic, ale jeden gosc pokasowal to co napisalem. :D

hehe pamiętam to dobrze :twisted: :lol: :wink:

Gturbo

Wysłany: Pon 13 Gru, 2004   

Chce powiedziec ze pompa w probe jest tak samo umieszczona jak w kazdym innym autku. Wien jej lokalizacja nie ma znacznego znaczenia bo i tak pobiera olej z dolu miski olejowej. Natomiast deffekt korby numer 6 jest to potwierdzone z kilku zrodel. Ja bede chcial dokladnie rozwiercic na maszynie o jakies 0.01 mm wszytkie kanaly dolotowe oleju na wale. Takze chce zmodifikowac pompe olejowa aby dawala wieksze cisnienie. W moim przypadku bede chcial krecic silnik do 8500 rpms. Taka mam gwarancje na sprezyny i zawleczki. Narazie mam duzo innych wydatkow. I ten projeck bedzie musail poczekac do lutego. Ale bede wam dawal info na kazdy temat. :)

Co ma byc to bedzie !!!

Odpowiedz do tematu