|
Niechce palić na benzynie |
| Autor |
Wiadomość |
basf_wrocław
Rzeźnik

Auto: Przygotowywane do reinkarnacji, dzielne R4 :)
|
Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010
|
|
|
Może szczotki się kończą. "Bendix" to elektromagnes, który widełkami wypycha zębatkę rozrusznika w koło zamachowe, więc jak kręci, a potem coś złego się dzieje to znaczy, że idzie za mały prąd. Kolegi nie słuchaj |
_________________ Nowy lakier + short shifter THX Misiu +rozpórka by RX und kolektor wydechowy super extra tuningowy łod Pimpka
 |
|
|
|
 |
nasty_nasti
Auto: Ford Probe II
2.0 16v 1995
|
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010
|
|
|
Już miałem go holować na warsztat ale mówie zobacze może cos mu przeszło i trach odpalił wiec o własnych siłach już dojechałem na warsztat i na dniach będzie wiadomo co i jak.
Pozdrawiam |
|
 |
Lapeno
( o.O )

Auto: :Sonda:
FS 2.0 16v '94
|
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010
|
|
|
Ehh u mnie znowu powrócił temat Odpali mi tylko z gazu a po przełączeniu na PB działa około 2 minut przy obrotach 800... Wkręca się wtedy też tylko do 3000 obr. a później jakby wcale nie reagował na gaz obroty same spadają aż wkońcu gaśnie... A komp wyrzua tylko EGR Może ktoś mi powie co i jak? |
|
|
|
 |
nasty_nasti
2.0 16v 1995
|
Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010
|
|
|
| okazalo się że pompka jest dobra tylko nie dostaje prądu, ciekawe co z tym wczoraj mechanicy zrobili. A co do tego że niechciał odpalić to okazalo się że bendix i szczotki ale bardzo ciężko jest je gdziekolwiek w sklepie znaleźć więc dziś dalej będe ich szukał po sklepach w moim województwie. |
|
 |
Lapeno
( o.O )

FS 2.0 16v '94
|
|
|
|
rok temu miałem taki podobny problem co ty - coś tam z przekaźnikiem masy na pompkę paliwa było... nie pamiętam dokładnie ale... może ten temat ci pomoże:
problem z przekaźnikiem pompy paliwa
Pozatym sprawdź czujnik wstrząsowy w bagażniku ( w lewym boczku od strony nadkola czerwony przycisk )
i przy okazji czy nie ma rdzy tam i kabelki i złączka czy jest OK |
| Ostatnio zmieniony przez Lapeno Pią 30 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
nasty_nasti
2.0 16v 1995
|
|
|
|
| Właśnie szukalem tego czujnika wstrząsowego i w żaden sposób niemogę go znaleźć |
|
 |
Lapeno
( o.O )

FS 2.0 16v '94
|
|
|
|
otwierasz klape i musisz zdemontowac plastik z lewej strony czujnik jest osadzony jednak jakby bardziej w podłodze bagażnika i troche głebiej niż byś chciał... dziś cykne fotke i wrzuce wieczorem na forum jak chcesz |
|
|
|
 |
nasty_nasti
2.0 16v 1995
|
|
|
|
Fajnie by było jak byś wrzucił fotke.
Udało mi się kupić nowy bendix i szczotkotrzymacz wraz z kompletem szczotek w sumie za wszystko zapłaciłem 156 zł.
Jak by ktoś chciał kupić coś takiego to polecam siec sklepów bendiks.pl ich siedziby są w każdym większym mieście.
pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: Sro 12 Maj, 2010 ]
No i problem rozwiązany! okazało się po dobraniu do tego czujnika wstrząsowego że wszystkie kabelki jakie tam sie znajdują są niepołączone a właściwie zgniły. No i po prawidłowym ich podlączeniu autko zassało benzynke i śmiga tak jak wcześniej.
Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam |
|
 |
|
|