Przesunięty przez: sebol-gt Pią 04 Wrz, 2009 |
[S] sprzedam, zrobię na zamówienie moduł zapłonowy i inne. |
| Autor |
Wiadomość |
rudyroman
Gość
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 [S] sprzedam, zrobię na zamówienie moduł zapłonowy i inne.
|
|
|
Panowie gdyby ktoś potrzebował moduł zapłonowy do probka to proszę pisać. sprzedam tanio za 100 zł (na allegro najtańsze widziałem po 130-150) własnej roboty, doskonałej jakości - nie jeden zrobiłem, sprzedałem wszystkie działają bez zarzutu.
W razie potrzeby mogę wykonać inne elementy elektroniczne (praktycznie wszystkie) na zamówienie. ceny dużo niższe niż u konkurencji (na przysłowiową flaszkę) Znam się na rzeczy, robię w tym już kupę lat (mechanik, mechatronik) Pozdrawiam. pisać cały czas gg 9171316 |
|
|
|
 |
crupek
PROBE forever

Auto: PROBE 2.5 V6 GT "MEDICI"
Wiek: 26 Dołączył: 10 Cze 2006 Posty: 1244 Skąd: Głogów / Wrocław
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009
|
|
|
| rudyroman napisał/a: | | sprzedam tanio za 100 zł |
Przecież części kosztują ok 15zł, a zrobić może sobie każdy |
_________________ ____________2.0 94r._______________2.5 GT V6 96r. MEDICI_________2.5 GT V6 94r. SEMI-MEDICI
 |
|
|
|
 |
SHADOW
Audi Coupe S2

Auto: Audi Coupe 2.3
Probe 2.5V6
Probe 2.2GT
Wiek: 28 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 495 Skąd: Tarnobrzeg
|
|
|
|
| A z ladna obudowa i radiatorkiem max 30zl |
_________________ Doda nago i inne fajne blondyny... KLIKAJ SZYBKO...
 |
|
|
|
 |
rudyroman
Gość
|
|
|
|
proszę bardzoi mogę zrobić taniej. ale niestety jakośc będzie porównywalna z tymi z allegro. ja nikogo nie zmuszam. nie robię tego na ilośc tylko na jakość
dlatego cena wysoka. pozdrawiam. |
|
|
|
 |
derek

Auto: Probe 2.0 rocznik 1994
|
Wysłany: Wto 24 Lut, 2009 ...
|
|
|
Moze dla kogos kogoś kto nie ma czasu i jest laikiem z elektroniki to jest atrakcyjna propozycja, ale...
Ja wlaśnie miałem problem z modułem i brakiem iskry w Probku... więc kilka godzin czytania forum, kupno elementów (na Dworcowej we Wrocku kosztowały 40zł), zlutowanie i dzisiaj wózek znowu śmiga...Na elektronice kompletnie sie nie znam ale teraz mógłbym naprawiać moduły hurtowo:)
Schemat modułu autorstwa Voodoo bardzo sie tu przydał ale bez wskazówek Basfa (tutaj wielkie podziękowania) bym chyba nie dał rady. |
_________________ 2.0 16V HIGHLIGHT `95(`94 wg VIN)
 |
|
|
|
 |
kocureq

Auto: Probe 2,5 v6 turbo 1995 Kanada
|
|
|
|
| To może dopisz te wskazówki do tematu o module? Przydadzą się na przyszłość. |
|
 |
derek

|
|
|
|
| kocureq napisał/a: | | To może dopisz te wskazówki do tematu o module? Przydadzą się na przyszłość. |
Hehe, spóźniles sie o 10 minut bo tyle czasu temu właśnie zamiescilem odpowiednie uwagi w starym temacie pt. "Naprawa aparatu zaplonowego w II gen".
Kilka rzeczy mozna w tym schemacie opisac dodatkowo i wtedy nawet dziecko bedzie naprawiało moduł w Fordzie Probe:) |
 |
|
|
|
 |
Easy rider
CZERWONY REKIN
Auto: '93 V6 24V
|
|
|
|
| Fajnie Derek, to sie liczy--naciagaczom mówimy nie. k***a 100,- za moduł? Swego czasu Basf pisał mi, ze to wychodzi ok. 10,- złotych, pozdr, Basf |
_________________ CZERWONY REKIN |
|
|
|
 |
2Ya
Reincarnation..

Auto: Tha Passion..
|
Wysłany: Sro 25 Lut, 2009
|
|
|
Dzizzz ludzie człowiek daje propozycje i pisze co i jak,jakie części,a wy ,że zaraz naciągacz albo wichłacz to samo na pl też - 100 mądrych się wypowie,że gość taki owaki bo dużo chce ,a jak komuś moduł padnie to ani be ani me w danym temacie
Nie pasuje cena to nie kupujecie i tyle - taki trudny wybór ? A nawet nikt nie pomyśli,że może się potarguje,że może coś etc ech.
Tylko od razu pocisnąć za inicjatywe - każdy z czegoś żyje itd,a ceny zawsze można zweryfikować i negocjować - w czym macie problem ? |

|
|
|
|
 |
TSA [Usunięty]
|
|
|
|
nie kazdy sie zna na elektronice i lutowaniu takich pierdulek dlatego sam kupilem 2 moduly p owiekrzej cenie niz tu kolega proponuje, przestancie tu j...c i kopac kazdego kto ma cos do zaoferowania |
|
|
|
 |
MISIEK
[*]

Auto: Nissan 3.0
BMW 2.5
|
|
|
|
A mi się wydaje, że zanim kogokolwiek ocenimy/ zj...my za wysoka cenę to może poczekamy na fotki modułu ? |
_________________ Było: 2.2 GT '92 - trup. | 2.5 GT '93 - u Stinga | 2.5 GT '96 KiLZE - u Krzyska | 1.4 VW Polo | 5.7 V8 Pontiac Trans Am |
Jest: 3.0 v6 Nissan Maxima | 2.5 R6 BMW 523i
 |
|
|
|
 |
derek

|
|
|
|
| 2Ya napisał/a: |
Tylko od razu pocisnąć za inicjatywe - każdy z czegoś żyje itd,a ceny zawsze można zweryfikować i negocjować - w czym macie problem ? |
Jesli o mnie chodzi to tylko stwierdzam ze mając chęci i chwile czasu mozna łatwo zrobic moduł samemu korzystając z informacji z Forum... 100 zeta za dobrze zrobiony moduł to nie jest duzo biorąc pod uwage ceny z Allegro lub serwisu.. z drugiej strony ideą tej strony jest pomaganie sobie a nie zarabianie na tym, wtedy np. Voodoo powinien pobierac opłaty za korzystanie z jego schematu-przeciez tez poświecil czas na jego stworzenie.
Powiem tak: nie masz czasu na zabawe w lutowanie i czytanie schematów-kupuj moduł u romana, masz troche zmysłu technicznego polecam zrobić samemu. |
 |
|
|
|
 |
rudyroman
Gość
|
|
|
|
| dziękuję bardzo kolegom: 2Ya, TSA, MISIEK, derek za zrozumienie. Ja tylko proponuję, nikogo broń boże nie namawiam czy zmuszam, jeśli ktoś nie chce niech nie korzysta, zawsze można się potargować. i jeśli tylko chcecie proszę bardzo. ponawiam ogłoszenie. zrobię moduły zapłonowe za 40zł. proszę bardzo. chętnych zapraszam na gg podane wyżej. ale nie liczcie wtedy na grosz jakości czy cokolwiek innego bo za takie pieniądze nie ma co na to liczyć. fakt będzie tanio ale i jakość będzie taka jak te na allegro sprzedawane które mimo wszystko chodzą po wyżej 100zł czy żeby brzydko nie powiedzieć jakość będzie gówniana. żadnej gwarancji wtedy nie dostaniecie. wybierajcie czy chcecie tranzystor jakiś chiński czy coś za 15zł i moduł za powiedzmy 40zł, czy fachowo zrobiony, zabezpieczony i na tranzystorku znanej niemieckiej firmy siemens za 15euro bo tyle kosztuje oryginał. Zresztą jak koledzy mówili nie każdy zna się na elektronice, nie każdy ma sklep w pobliżu. a kupować części na allegro to tydzień czekania bo jeszcze nigdy nie znalazłem sprzedawcy który by miał wszystkie potrzebne części. przepraszam jeden sklep internetowy ale jak dobrze pamiętam to miał do 4 dni na realizację zamówienia więc doliczny do czekania na przesyłkę 4 dni czekania na realizację zamówienia to nawet ponad tydzień. A ja gotowy moduł w zależności czy jest zakupiony po czy przed 17 wysyłam tego samego dnia. |
|
|
|
 |
Ronin
Śmigacz

Auto: Probe 2.5V6 MTX, 97r. USA California.
|
|
|
|
rudyroman - a taki Hallotron jesteś w stanie naprawić? Mi się już raz wysypał i kosztowało mnie to circa 600 zł. plus mój stary aparacik z uwalonym Hallem. Tak na przyszłość pytam - było by fajniej gdyby ktoś to taniej robił a jestem pewnien że się da.
pzdr |
_________________ Fallen angels at my feet whispered voice at my ear death before my eyes...
Wiele okazji do śmiechu traci ten,
kto nie potrafi śmiać się z samego siebie. |
|
|
|
 |
rudyroman
Gość
|
|
|
|
| Witam kolegę Ronina. O halla już na innym forum mnie pytano. No pewnie że dam. Wprawdzie w probku nigdy tego nie robiłem ale nie raz w maździe 323, seat ibiza, renault 19, punto i inne. gdyby coś to zapraszam. Kontakt jest u góry gdyby coś lub po prostu piszcie odpowiedzi. no i napewno duuuuuuuuuuuuuuuuuuużooooooooooo taniej niż 600zł. heh to tak jak z modułem. w szczenięcych latach kiedy probka miałem w warsztacie musiałem zapłacić 80zł za zdiagnozowanie oraz ponad 500 za naprawę. i żeby było jasne nie wymienili mi nawet całego aparatu tylko moduł zmienili. |
|
|
|
 |
|
|