|
czy warto się zamienić na audi 90??? |
| Autor |
Wiadomość |
piotrek
mechanik samochodowy

Auto: 2,2 GT 92 srebny
był 2,2 GT 89 czarny
|
Wysłany: Pią 20 Lip, 2007
|
|
|
| wacek napisał/a: | | wozisz co ci się podoba .. deski, cement, zalanego majstra na budowe |
Bob Budowniczy |
_________________ www.ford-probe.net
Mechanika samochodowa
pranie czyszczenie tapicerek |
|
|
|
 |
Ronin
Śmigacz

Auto: Probe 2.5V6 MTX, 97r. USA California.
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007
|
|
|
Fakt - jednostki z mechanicznym wtryskiem są upierdliwe i ciężko się je gazuje.
Fakt - polak potrafi
A te gwizdki i klapy anty jebut to bujda - to usuwanie skutków a nie przyczyny strzału. Gazole myślą że im więcej tym lepiej(nie chce im się lub nie umieją odpowiednio wyregulować) Np. w takim 2.0 jak pi...lnie to nie wiem czy klapka cokolwiek pomoże - w przepływce jest hot wire i ustrojstwo jest b, delikatne. Rozwiązaniem jest sekwencja. |
_________________ Fallen angels at my feet whispered voice at my ear death before my eyes...
Wiele okazji do śmiechu traci ten,
kto nie potrafi śmiać się z samego siebie. |
|
|
|
 |
PARTYBOY
PARTYBOY
|
Wysłany: Sob 28 Lip, 2007
|
|
|
Trzeba bylo ankiete zrobic |
|
|
|
 |
SHADOW
Audi Coupe S2

Auto: Audi Coupe 2.3
Probe 2.5V6
Probe 2.2GT
Wiek: 28 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 495 Skąd: Tarnobrzeg
|
Wysłany: Nie 29 Lip, 2007
|
|
|
Co do motoru 2.3NG w Audi to moge cos powiedziec na ten temat, jak dla mnie najlepszy motor do tej budy laczacy umiarkowany apetyt z niezlymi osiagami a do tego mily dzwiek pieciu garow. Tak jak napisal 2Ya trzeba uwazac na system chlodzenia a to ze wzgledu na dziwnie umisczona chlodnice i do tego jej wielkosc. Co do gazu to III gen to najgorsze co mozna wlozyc do tego auta, jezeli lubisz czeste wizyty u gazownikow i masz zasobny portfel polecam. Moja coupe smigalao 6 lat na instalce II gen z parownikiem 140KW podstawa to sprawny uklad zaplonowy i nie ma problemu przez 6 lat nie bylo ani jednego strzalu, spalanie w miescie oscylowalo w okolicach 13l. 2Ya nowsze odmiany k-jetronica z tym smiesznym kompem to KE-Motronic ja wlasnie takim bujalem i jedyne co doprowadzalo mnie do szalu to czujnik temp wtrysku rozruchowego ktory systematycznie raz w roku wymienialem, koszt niewielki ale uciazliwe. Wada b3 jest marny bagaznik, a dokladniej jego nieregularny ksztalt i brak mozliwosci skladania tylnich oparc, pomijajac wersje coupe gdzie oparcia sie skladaja no i wykonczenie auta ktore bije probe na glowe, przesiadajac sie z mojej coupe do probe bylem w szoku, gdy na kazdym dolku slyszalem wnerwiajace trzaski. Tak wiec za audi przemawia ocynk dobre wykonczenie niezla gama silnikow i tania czesci, twierdzenie o tym ze trudno zagazowac auto z mechanicznym wtryskiem mozna wlozyc miedzy bajki, jezeli gazownik nie ma pjecia to zjebie kazde auto, czego przykladelm jest moja V6 ktora za cholere nie chce jezdzic na gazie. Ja osobiscie polecalbym ci audicke gdzy bujalem roznymi audi przez 10lat i nigdy nie narzekalem czego nie mozna powiedziec teraz |
|
|
|
 |
RX

|
|
|
|
Hey,
Xedos trzaski plastików to tylko kwestia rzeczywistego przebiegu. U mnie po 3 latach ledwo co skrzypi podczas jazdy... no ale fakt - już zaczyna, więc pewnie za pół roku odezwę się w tym temacie przyznam racje... Jak naciskam ręką plastiki to fakt - chyba każdy trzeszczy, no ale podczas jazdy jest elegancko.
Pzdr. |
_________________ Black WS6
The muscle car lives |
|
|
|
 |
Arkadi
Master of Darkness

Auto: Tico i Mercury Villager 3.0
|
|
|
|
witam
Małe uzupełnienie
| 2Ya napisał/a: | | oraz 2.2turbo od 93' 169 kw/230KM |
oraz 6 biegów i były również montowane w sedanie z tym silnikiem.
Miałem okazje jeździć S2 i wiem że koszty eksplatacji są wyższe w stosunku do zwykłej wersji z racji nietypowych części.
Ale za to możliwości podniesienia mocy są ogromne!!!!
Więcej w artykułach na tej stronie http://www.koraszewski.com/artykuly.htm |
_________________ Lost Asylum
.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Arkadi Pon 30 Lip, 2007, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sawmaster
Sawmaster

Auto: Ford Probe II 2.0
Wiek: 23 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 232 Skąd: Bialystok
|
Wysłany: Pon 30 Lip, 2007
|
|
|
| RX napisał/a: | Hey,
Xedos trzaski plastików to tylko kwestia rzeczywistego przebiegu. U mnie po 3 latach ledwo co skrzypi podczas jazdy... no ale fakt - już zaczyna, więc pewnie za pół roku odezwę się w tym temacie przyznam racje... Jak naciskam ręką plastiki to fakt - chyba każdy trzeszczy, no ale podczas jazdy jest elegancko.
Pzdr. |
czy ja wiem na zachodzie to asfalcik a w Polsce dziury to i plastiki trzeszczą, jeśli sprowadzany probe to może nie tak szybko plastiki zatrzeszczą |
|
|
|
 |
|
|