FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: pimpo
Czw 30 Lip, 2009
Instalacje podtlenku azotu od 710zl NOWE CENY!!!
Autor Wiadomość
Quaki 

Wysłany: Nie 13 Lut, 2005   Instalacje podtlenku azotu od 710zl NOWE CENY!!!

Robie instalacje podtlenku azotu do samodzielnego montazu
1.Instalacja sucha (czyli podawanie samego podtlenku bez dodatkowego paliwa ) moce osiagane od +11kM do + 25kM (potencjal zastosowanego zaworu +100kM system mozliwy do rozbudowy na podtlenek mokry.)
Ma za zadanie dopalac paliwo ktore dostaje sie do silnika przy calkowiecie otwartej przepustnicy (kazdy silnik przy otwartej przepustnicy dodaje troche wiecej paliwa niz powinien )
Instalacja sklada sie z :
-elektrozaworu N2O
-redukcji na butle z N2O (umozliwia ona podlaczenie zaworu)
-przewodu doprowadzajacego N2O (z bagaznika lub innego miejsca w samochodzie wtryskiwacza) dl.5m
-elektryki (kable i przelaczniki potrzebne do wykonannia instalacji)
-wtryskiwacza (element dostarczajacy N2O montowany w dolot przed przepustnica )
-Dysze 1szt (od 0,4mm do 0,64mm) maja za zadanie odpwoiednie dozowanie podtlenku
Koszt 710zl
Instalacja nie zawiera butli ktora jest konieczna do dzialania calego ukladu o butlach na koncu.
2.Instalacja mokra (czyli poza podtlenkiem podajemy takze dodatkowe paliwo) moce osiagane na podstawowych dyszach to +35kM
Instaklacja na potencjal +100kM ale istnieje mozliwosc wykorzystaniainnych zaworow wiec moce moga byc nieograniczone
Instalacja dziala na zasadzie mieszania podtlenku azotu z paliwem w dolocie dzieki spalani tej mieszanki uzyskujemy dodatkowa moc
Instalacja zawiera oprocz elemntów przedstawionych w instalacji suchej dodatkowo
-elektrozawor paliwa (zadanie dostarczanie dodatkwoej dawki paliwa)
-przewody paliwa
-odpowiednie zlacza (aby wpiac sie w przewod paliwa przed szyna paliwowa)
-dysza (paliwa na 35kM) mqaja za zadanie odpwoiednie dozowanie podtlenku i paliwa
Koszt:
Opcja 1 kupno od razu zestawu mokrego cena 845,11 zl
Opcja 2 upgrade zestawu suchego do mokrego cena 145,11 zl
Opcja 3 kupno zestawu "nitro+" cena 998,11 zl
Opcja 4 upgrade zestawu suchego do "nitro+" cena 298,11 zl
Zwykly zestaw mokry rozni sie od "nitro+" polozeniem zaworu podtlenku zestaw zwykly ma zaworek przy butli zestaw "nitro+" ma zaworek w komorze silnika polaczony z butla wezem wysokocisnieniowym w oplocie ze stali nierdzewnej rozwiazanie to daje mniejsza bezwladnosc systemu (czyli ze podtlenek i paliwo maja taka sama odleglosc od zaworu elektromagnetycznego do wtryskiwacza)
Instalacja nie zawiera butli ktora jest konieczna do dzialania calego ukladu o butlach na koncu.
3. Istneije mozliwosc wykonania instalacji typu (direct port) wtrysk bezposrednio do kanalow dolotowych przed zaworem
Koszta itp. tylko po obgadaniu ze mna
Teraz o butlach
Butle sa dostepne na 3 sposoby
1.Wydzierzawienie butli przemyslowej 10L
Jest to opcja dla ludzi ktorzy nie maja w poblizu zadengeo zakladu ktory napelnil by im butle. Butle 10L sa wymienialne moge podac dystrybutorow gazu N2O w Polsce u nich mozna wydzierzawic butle oraz ja wymienic na inna pelna
2.Kupienie butli nowej nie standardowego (technicznego) rozmiaru u jedynego producenta w polsce lub innych firm za granica (droga opcja)
Butle taka mozna tylko napelniac wiec jest to klopot dla tych co nie mieszkaja w duzych miastach lub nie maja zadnych firm napelniajacych w okolicy
3.Kupienie butli uzywanej od CO2 i wyposazenie jej w zawór N2O (od biedy moze byc tez zawor CO2 tylko wtedy potrzebna jest przejsciowka zeby podlaczyc to do instalacji koszt jakies 35zl) Butle takie sa zdecydowanie tansze niz butle nowe ale tez wymagaja napelniania wiec moze byc problem w miejszych miejscowosciach
Teraz na koniec gwoli wyjasnienia nie montuje instalacji gdyz gdybym je montowal wg. polskiego prawa musialbym uzyskac atest na moj produkt jako calosc a koszta takiej operacj to jakies 70-100tys zl tak wiec nie stac mnie na taki wydatek (uwaga wszytskie elementy uzyte w mojej instalacji sa atestowanymi produktami)
pozdrawiam
ps. w razie jakichs pytan prosze o kontakt z checia odpwoiem na wszytskie watpliwosci
ps.2 czlonkom klubu udzielem rabatu w wysokosci 5% od kwot podanych wyzej

pelot 
Forumowy zadymiarz

Wysłany: Sro 27 Gru, 2006   

może zadam bardzo szokujące pytanie,

Ale Quaki,czy Ty chociarz jedna sprzedałeś taka instalacje :?:

Quaki 

Wysłany: Nie 31 Gru, 2006   

pelot a sprzedalem sprzedalem wyobraz sobie :) najwiecej jednak sprzedalem sterownikow ktore tutaj nie sa ujete ale sa opisane w moim projekcie ale wiekszosc i tak poszla do UK (pamietaj ze ja sprzedaje czesci do samodzielnego montazu nie moge sprzedawac jako gotowego zestawu
pozdrawiam

Robert 
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie

Pelot pewnie był chętny, ale chciał poznać opinie klientów :roll:

Quaki 

No coz jak na razie nie bylo reklamacji oprocz jednej ktora obecnie realizuje czyli pan sobie uszkodzil zaworek bo zostawil na cala noc butle otwarta a to zniszczylo uszczelnienie (pozatym ja nie odpowiadam za to kto co sobie zrobi w silniku bo ja tego nie montuje wiec nie wiem w jakim sa stanie silniki itp ) Ja osobiscie mam sprawowalo sie dobrze (a teraz nie uzywam bo jest slizko i autko samo z siebie zrywa przyczepnosc na 3 biegu :) )ale niestety na hamownie nie mam czasu pojechac pewnie zrobie to blizej lata hehehe o ile bedzie czas jak na razie montuje sobie EGT zeby mozna bylo strerzelac wiecej kM i obserwowac temp czy mi tloki nie poplyna ;) i shift lighta zeby nie przekrecic silnika bo na mokrym podtlenku mozna
Pozdrawiam

kapi
Gość
Wysłany: Pią 17 Lip, 2009   

Quaki ja mam pytanie do ciebie ty nie montujesz tego prawda :?: a czy mozesz mi zamontowac :?: a jak cos to ja sobie sam to montowalem ok :?: a jak nie to pewnie powiesz mi jak mam to zainstalowac najlepiej wyslij mi instrukcje na maila kapi3147@wp.pl
pozdrawiem i jeszcze powiedz mi ile moze kosztowac to 3 bezposredni wtrysk podtlenku azotu a nie jakies suche czy mokre nitro pozdrawiam :lol:

kapi
Gość

a i jak jeszcze wiesz to napisz mi gdzie mozna zamontowac albo dostac instrukcje do montowania nitro proge taka para jak w 2fast 2furiours zaszybcy za wsciekli co na poczontku filmu ten skyline nissanem puszczal to jak wiesz gdzie albo wiesz jak to zrobic to napisz na maila :grin: jeszcze raz dzieki i pozdro :o

Krzysiek 
Veritas-Aequitas

hehe .. :) omg .. się uśmiałem.. :D
- Chrysler Town & Country '04 USA - jest
- Ford Expedition '08 USA - jest

Quaki 

Wysłany: Sob 18 Lip, 2009   

Po pierwsze male sprostowanie ja juz sie tym nie zajmuje nie robie instalek (bo za 1400zl mozna juz dostac instalke NX z aluminiowa butla i wszytkimi potzrebnymi do montazu elementami)
Po drugie wejdz na strone NX i zobacz ile kosztuje purge valve i bedziesz mial obraz kosztow
Po trzecie montaz isntalacji nie jest lotem w kosmos i jesli wiesz gdzie jest plus a gdzie masa w samochodzie i tajemna wiedza z obslugi wiertarki i klucza plaskiego 12 nie jest ci obca to zdecydowanie mozesz sobie to zamontowac sam jesli jest ci obca ta wiedza to ten kto ci sprzeda instalacje na pewno bedzie w stanie ci ja zamontowac
Pozdrawiam

sawmaster 
Sawmaster

Auto: Ford Probe II 2.0
Wysłany: Wto 28 Lip, 2009   

Quaki, wciąż sprzedajesz te instalacje?

pimpo 
Site Admin
FLYKILLER

Auto: 1. PROBE V6 '93 EURO MTX 2. PROBE V6 '94 USA ATX
Wysłany: Wto 28 Lip, 2009   

po co to pytanie?
Quaki napisał/a:
Po pierwsze male sprostowanie ja juz sie tym nie zajmuje nie robie instalek (bo za 1400zl mozna juz dostac instalke NX z aluminiowa butla i wszytkimi potzrebnymi do montazu elementami)

pozdro

Quaki 

Wysłany: Czw 30 Lip, 2009   

Pimpo dokładnie tak jak piszesz a mógłbym prosić o zamkniecie lub usuniecie tego tematu :) bo wnosi niepotrzebny zamęt
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi