FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Amortyzatory GL, LX i GT
Autor Wiadomość
Martini
Gość
Wysłany: Sob 22 Sty, 2005   Amortyzatory GL, LX i GT

Witajcie !! Nie wiem czy ktoś poruszał już ten temat ale zapytam. Jakie amortyzatory są orginalne i jakie zamienniki można stosować :?: :?:
Chodzi mi o oznaczenia i producentów amorków. Pisze to z jednego powodu ponieważ widzę że czeka mnie wymiana z tyłu w moim LXie a pewnie wiele osób ma ten problem więc temat jest dość ciekawy. :) Pozdrawiam Martini

Anonymous
Gość
Wysłany: Sob 22 Sty, 2005   

Bardzo dobry temat :D
Ja też myśłe o wymianie i włąsnie miałem zapytać was o symbole, firmy,ceny itp.
Ja mam regulowane i z tego co wiem kupienie takich za rozsądne pieniądze graniczy z cudem :? wiec myślę nad wstawieniem zwykłych ale moze troszke twardszych. :twisted:
Także bedę wdzięczny za informacje.
przyłaczam się do pytania "Martini" :D

pozdrawiam!

kinia

regulowene są praktycznie już nie dostępne, albo trzeba ze stanów sprowadzać :( (przynajmniej tak wyglądała sytuacja na przełomie pażdziernik/listopad - nie było ich już nigdzie)

nieregulowane... hmmmmm...
z przodu mam Monroe i z osłonami oba kosztowały 664 zł :wink:
z tyłu mam Sasch i, równiez z osłonami, kosztowały 825 zł :wink:

nie wiem czy to pomoże, ale przynajmniej tak orientacyjnie :)
i chociaz nie są regulowane :( jeżdzi się na nich naprawdę extra :)

pozdrawiam
Anakonda żywi się ssakami polując zazwyczaj w nocy. Anakondy są znane z kapryśnego usposobienia, zaś ich szczególne wymagania czynią je znacznie mniej popularnymi zwierzętami hodowlanymi niż inne gatunki boa.

papciu
[Usunięty]

Witam

Ja w mojej jedyneczce miałem KAYABA i bardzo sobie chwalę tego producenta, ceny nie pamiętam bo to było 2 lata temu ale były super i miały 24 miesiące gwarancji. 8)

Pozdrawiam

Anonymous
Gość

a ja mam dostęp (nie powiem of korz u kogo:D ) to mam komplet na autko .... eeeeee nie będę wam gadał bo sie zjeżycie :twisted: :roll: :wink:

kinia

aaaaaa.... odnośnie gwarancji... zapomniałam :oops:
mam 2 i 3 lata odpowiednio...
Anakonda żywi się ssakami polując zazwyczaj w nocy. Anakondy są znane z kapryśnego usposobienia, zaś ich szczególne wymagania czynią je znacznie mniej popularnymi zwierzętami hodowlanymi niż inne gatunki boa.

buster 
UWAGA!!! GRYZIE!!!

Auto: Probe GL USA "Floryda" i GTA USA
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005   

Bzdura we wrocławiu nowe amortyzatory Regulowane do probe można kupić za 600- 700 zł szt. i to chyba Kayaba

JA kupiłem KAyaba olejowe 2 lata gwarancji za 540 Przód komplet + 60 zł odbojniki

Łożysko amora kosztuje 160szt.

amory gazowo olejowe Kayaba są 20zł za szt droższe.

Na tył są wszystkie modele tańsze o 20 zł od tych na przód.

można sobie kupić też amory KOrea firma jakiś tam za 220 szt przód i 190 tył

Probe GL, oczojebny środek, dywaniki +5HP naklejka klubowa + 15 HP, śpioch +30HP klubowe zagłówki +5HP ;)
GT Automat USA Tylko jeden taki jest ha ha ha

SWOOSH
Gość
Wysłany: Nie 23 Sty, 2005   

Słyszałem też o możliwości regeneracji regulowanych amorków, powiedzcie co o tym sądzicie...U mnie w Zakopanem jest kolo (raczej starszy pan) który ponoć nie ma sobie równych jeśli chodzi o regenerację i też się zastanawiam nad nią bo jednak regulowane dają dużo frajdy,a za niedługo moim też się bedzie kłaniać finish ich żywota.... :wink:
Jeśli gość rzuci niezbyt wygórowaną cenę to pokuszę się o regenerację i powiem jak rezultaty....

Bienias
Gość
Wysłany: Pon 24 Sty, 2005   

Mialem to opisac niedlugo na stronie, ale zamieszcze skrot...

W wiekszosci stacji diagnostycznych podaja sprawnosc w/g metody EUSAMA w %, gdzie:
- 0 - 20% - amortyzator do wymiany,
- 21 - 40% - średnia skutecznosc tłumienia
- 41 - 60% - dobra skutecznosc tłumienia
- powyzej 60% - mamy bardzo dobrą skuteczność tłumienia.
Wartosc % nie osiaga nigdy 100%, bo to by oznaczalo kolek zamiast amora. Roznica pomiedzy prawa a lewa strona nie powinna przekraczac 20%.

No i najwazniejsze - nowy amor wart jest swojej ceny, jesli po przejechaniu ok. 15kkm jego sprawnosc nie spadla drastycznie. Z reguly nowe maja okolo 70-80%, ale jesli po montazu i sprawdzeniu stwierdzimy 60%, to mozna powiedziec, ze kupilismy juz "czesciowo zuzyty".

Jesli idzie o Kayaba, to nie mam osobiscie do nich przekonania. Preferuje Sachs po osobistych niemilych doswiadczeniach na Kayaba. Sa drozsze: I gen. przod i tyl - 308 lub 356, za szt., II gen.: przod 320 lub 356, tyl - 340 lub 372 za szt.

Regulowane mozna jak najbardziej regenerowac, ale trzeba sie liczyc, ze nie osiagnie sie na nich juz pelnej sprawnosci.

papciu
[Usunięty]

Witam

Z osodistych doświadczeń mogę powiedzieć jednie:

N I E R E G E N E R U J C I E A M O R T Y Z A T O R Ó W :!: :!: :!:

Moim zdaniem to tylko wyrzucanie kasy, a ja ktoś ma za dużo kasy to mogę mu podać numer mojego konta, mi się przyda 8) :wink:

Pozdrawiam

Gość

Bienias nie bądź taki napisz cosik więcej :D Kinia widzisz w wrocku mają regulowane :o Dzięki za wszystkie informacje i czekam na dalsze. Greyg super opis ale nie zawsze się ten test sprawdza. Ja w mojej kropce wymieniałem całe zawieszenie tył i przód z przodu założyłem Sasch gazowo-olejowe ( rewelacja raz uratowały mnie przed wypadnięciem z drogi :D ) wcześniej Kayaba po 20kkm wymieniłem. Z tyłu z rozpędu założyłem orginały Magneti-Marelli i nowe na teście wyszły 40% ale po przejechaniu kilku tysięcy poprawiły się na ok 60%. Pozdrawiam Martini :) :D

Martini
Gość

Anonymous napisał/a:
Bienias nie bądź taki napisz cosik więcej :D Kinia widzisz w wrocku mają regulowane :o Dzięki za wszystkie informacje i czekam na dalsze. Greyg super opis ale nie zawsze się ten test sprawdza. Ja w mojej kropce wymieniałem całe zawieszenie tył i przód z przodu założyłem Sasch gazowo-olejowe ( rewelacja raz uratowały mnie przed wypadnięciem z drogi :D ) wcześniej Kayaba po 20kkm wymieniłem. Z tyłu z rozpędu założyłem orginały Magneti-Marelli i nowe na teście wyszły 40% ale po przejechaniu kilku tysięcy poprawiły się na ok 60%. Pozdrawiam Martini :) :D
To pisałem ja szybki lopez bez logowania :D

Walus1 

Wysłany: Wto 25 Sty, 2005   

Panowie może jakieś adresy sklepów np. tych we Wrocku gdzie sprzedają regulowane amorki. Na wiosne musze zmienić przód :|
Byłbym dźwięczny :)

MX6 2,2i Turbo F2

buster 
UWAGA!!! GRYZIE!!!

Auto: Probe GL USA "Floryda" i GTA USA

jak znajde fakture to podam.

Probe GL, oczojebny środek, dywaniki +5HP naklejka klubowa + 15 HP, śpioch +30HP klubowe zagłówki +5HP ;)
GT Automat USA Tylko jeden taki jest ha ha ha

Bienias
Gość

Walus - Wlodawa to niedaleko do mnie. W razie czego to w Bialej Podl. codziennie jest ktos znajomy.

Odpowiedz do tematu