FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawe lampy I gen.
Autor Wiadomość
Anonymous
Gość
Wysłany: Wto 08 Lut, 2005   Ciekawe lampy I gen.

Tak sobie dziś na allegro patrzyłem i znalazłem fajne lampki :shock:
zobaczcie sami :

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40801733

Co o tym myślicie? Ciekawe czy spełniają normy?
Gdyby nie to ze kupiłem dopiero co normalne lampki to moze i bym sobie kupił.
Podobają mi się. Uważam ze fajnie by probek wyglądał z takimi.
Swoją drogą kupowałem od tego samego gościa więc człowiek jest sprawdzony- polecam. :D

Michał
Gość
Wysłany: Wto 08 Lut, 2005   

ano ciekawe...

Zadzwonie do faceta jak z normami.

Ale ja widziałem jeszcze inne, jakieś soczewkowe takie, nie mogę fotki znaleźć!

Cooly

Wysłany: Sro 09 Lut, 2005   

Hm jak dla mnie to to sa reflektory symetryczne. Czyli zapomnij ze sobie pojezdzisz dlugo na nich, generalnie do 1 badania technicznego.
Chociaz moze sie myle? To bylaby 1 rzecz o ktora bym sie spytal, czy sa a czy symetryczne.

pozdro

Jeśli gdzieś w Polsce wyprzedziła cię biała dwójka to był na pewno Papciu, Jeśli ty wyprzedziłeś białą dwójkę to masz wpierdal :lol:

deadvirus
Gość

wedlug mnie wypasione reflektorki, i chyba sobie zamowie, juz dawno szukalem czegos innego do probe i jak znalazl sa takie fajowe lampy.

ps-co to znaczy symetryczne :?:

papciu
[Usunięty]

Witam

W europie prawa świeci dalej a lewa bliżej (są też trochę pod innymi kątami poustawiane) czyli są asymetryczne a w stanach obie dają tak samo czyli są symetryczne. To tak w ogólnym skrucie 8)

Pozdrawiam

lornetka
Gość
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2005   

dla mnie sa super czegos takiego szukalem nawet jesli sa symetryczne nikt sie nie czepia teraz przechodzil moj woz pzreglad jedna mam euro druga us, mowie do faceta ze mam inne rozproszenie swiatla a on -,,olej'' :mrgreen:

Anonymous
Gość

Witam
Mój znajomy w probiaczku ma ta same, które są na tym linku, kupił je właśnie z allegro i muszę powiedzieć, że się naprawdę ładnie prezentują, a póki co policja się nie doczepiła.
Sam sobie takie sprawie do mojego, albo te: http://cgi.ebay.de/ws/eBa...ssPageName=WDVW
Te naprawdę łądnie wygładają

Pozdrawiam

buster 
UWAGA!!! GRYZIE!!!

Auto: Probe GL USA "Floryda" i GTA USA

Cooly napisał/a:
Hm jak dla mnie to to sa reflektory symetryczne. Czyli zapomnij ze sobie pojezdzisz dlugo na nich, generalnie do 1 badania technicznego.
Chociaz moze sie myle? To bylaby 1 rzecz o ktora bym sie spytal, czy sa a czy symetryczne.

pozdro

Jak się dokładnie przyjżysz to zobaczysz ze prawa lampa ma lustro z 4 zeberkami po prawej stronie a lewa 3 i to moze świadczyć o asymetrycznej budowie, najlepiej jeśli mają znaczek E i cośtam wtedy są dopuszczone.

Probe GL, oczojebny środek, dywaniki +5HP naklejka klubowa + 15 HP, śpioch +30HP klubowe zagłówki +5HP ;)
GT Automat USA Tylko jeden taki jest ha ha ha

wingerman
Gość

Te lamki osobiscie widzialem i musze pwiedziec ze wygladaja lepiej w realu niz na fotkach. Szczerze mowiac sa zajebiste. Ci co mnie znaja wiedza ze nie lubie lipy wiec mozecie mi zaufac :) :D

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40801733

bronson 
bronson

Auto: czarne probe 2.2 GT ver usa
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009   

czy ktos zna numery zamiennikow lap przednich czy te beda pasowaly http://moto.allegro.pl/it...lka_gratis.html i przy okazji czy ktos ma numery zamienikow halogenow

Maxxum

Wysłany: Pon 26 Sty, 2009   

Z tego co pamiętam to te lampki ktoś już kupował i pasowały bardzo dobrze, tylko zwróć uwagę że one mają dodatkowo mocowanie do żarówki światła pozycyjnego a w Twoim modelu prawdopodobnie te żarówki są w halogenach.

Co do zamienników halogenów - jeżeli Ci nie są one niezbędne to kup sobie lampki do jazdy dziennej polskiej firmy Wesem. Są praktycznie identyczne jak oryginalne halogeny. Jedynie trzeba przerobić mocowanie i ewentualnie zamontować postojówki. Ja tak zrobiłem i wszystko śmiga super.

towarzyszek 

Auto: F.Probe 2.2 GL wersja USA
Wysłany: Czw 05 Lut, 2009   

bronson napisał/a:
czy ktos zna numery zamiennikow lap przednich czy te beda pasowaly http://moto.allegro.pl/it...lka_gratis.html i przy okazji czy ktos ma numery zamienikow halogenow

Ja osobiście kupowałem mam GL - a a wejście na postojówki olałem, miałem tam przekładać kable ale narazie mi sie nie chce! Pasują idelanie!!

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009   

towarzyszek napisał/a:
a wejście na postojówki olałem, miałem tam przekładać kable

A jak chciałbyś zrobić żeby po samym przełożeniu żarówek (z kablami oczywiście) postojówki paliły się wraz z podniesionymi reflektorami :?: :P

mardanpl 

Auto: probe GT I
Wysłany: Sro 11 Lut, 2009   

witam.
ja u siebie mam czyste lampy (clear)
z przeglądem bez problemu policja nie czepia sie dla nich to auto to i tak kosmos.
wyglądaja bardzo fajnie i to nie tylko moja opinia.
jest jeden minus zeby w nocy było cos widac musza byc naprawde dobre zarówki. bo jak wiemy budowa lamp w probku jest marna i swieca one marnie czyste lampy to poprawiaja ale i tak duzo im brakuje do normalnych swiateł

MaryooSh89 
MaryooSh89

Auto: ford probe 2.2 GT USA 90'
Wysłany: Sro 11 Lut, 2009   

Ale jak byś miał porównać cleary do zwykłych ory lamp to które lepiej świecą? planuje kupić lampki clear ale z czarnym wkładem :D

Odpowiedz do tematu