FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
LX - Co to za moduł???
Autor Wiadomość
marcos 

Auto: white GT1 red inside
Wysłany: Pon 31 Lip, 2006   

Cytat:
Nawet jeśli tu nie zajrzy to co z tego ? ... jego post pozostanie, odpowiedzi na niego też.
Być może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem i z tego co tu napisano skorzysta.
Klimat forum nie_tworzą_jedynie_osoby_z_„milionem” postów na koncie

Cytat:
Dokladnie jesli nie bedzie zagladal a trafil tu tylko rozwiazac jakis problem to jego konto zostanie usuniete ale posty pozostana dla potomnych:)

:D

DENAT
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Lip, 2006   

MISIEK napisał/a:
(poza duchami)

A ja myslalem ze duchow nie ma. :(

begere3
[Usunięty]

Wysłany: Wto 01 Sie, 2006   

DENAT napisał/a:
Witam nowego klubowicza.

MISIEK napisał/a:
Witam nowego klubowicza.

Ja również serdecznie was witam i innych klubowiczów

Robert napisał/a:
wyjąłeś go jak magik z kapelusza, dając wielce szczegółowe namiary:
begere3 napisał/a:
Moduł pochodzi spod maski probe lx '89. W żadnych innych modelach probe nie spotkałem go.
Nie dziw się więc, że nie rzuciłem się na jego poszukiwania

Niestety mój kontakt z probe zaczął się jakieś 3 tygodnie temu więc nie jestem żadnym specjalistą (nie wiem nawet czy przysługuje mi miano "amatora" ;) Opisałem moduł jak potrafiłem, a niedostatki postarałem się nadrobić zdjęciami. Z pewnością lektura postów na tym forum, jak i książki, którą zamówiłem pozwoli mi lepiej precyzować o co mi chodzi, narazie jednak na nic lepszego nie było mnie stać.

Cytat:
Po drugie: mamy na forum (na obu forach) pewne zasady kultury

Pewnie masz rację, że wyskoczenie z pytaniem w pierwszym poście było nietaktem z mojej strony... Moją intencją z pewnością nie było urażenie, czy też denerwowanie kogokolwiek ze stałych bywalców, było nią jedynie uzyskanie szybkiej odpowiedzi odnośnie tego do czego służy powyższa część.

Problem polega na tym, że o module U-Shin nie ma ani słowa na internecie, zagranicznych forach, nie wiedzieli do czego służy mechanicy (tzw. specjaliści od forda), ani nie mieli go w katalogu części w serwisie forda. Polskie fora o fordzie probe były moją ostatnią nadzieją i nie zawiodłem się (no przynajmniej na tym forum :) . Oczywiście nie przypuszczałem że moduł ten sprawdza przepalone żarówki, myślałem że jest odpowiedzialny za coś znacznie poważniejszego, stąd moja desperacja.

Robert napisał/a:
greyg napisał/a:
MISIEK napisał/a:
to jest dostepne na sieci w PDF !

ano jest :D
Wersję w TIFFach pchnąłem "własnoręcznie" Busterowi na eFTePa.

Książka, która krąży po sieci to (o ile się nie mylę) "Haynes Ford Probe Automotive Repair Manual", natomiast zamówiona przeze mnie to "Chilton's Ford Probe Repair Manual", więc mowa o dwóch różnych pozycjach. Która jest lepsza - nie wiem, zdecydowałem się na zakup tej drugiej ponieważ jest znacznie obszerniejsza - 688 stron w porównaniu z 348 stronami w Haynes. Oczywiście wielkość o niczym nie świadczy, no ale... :)

Robert napisał/a:
Po trzecie: zamieszczanie znacznych fragmentów (a cały rozdział z pewnością nim jest) jakiejkolwiek pracy wymaga zgody autora. Kupno książki nie przenosi na Ciebie praw autorskich do tekstu.

Wiem, że teraz panuje zacięta walka o prawa autorskie, antyplagiat, czy zakaz palenia, ale jakoś niezbyt się tym przejmuję. Jeśli zeskanuje 60 stron do pdf'a, zzipuję to i umieszczę powiedzmy na rapidshare.de, a później zamieszczę linka do tego na forum, to nie sądzę, żeby FBI wszęło postępowanie w mojej sprawie. Nie wydaje mi się również, żeby pracownicy Haynes Publications Inc przeglądali polskie fora w poszukiwaniu ukrytych piratów okradających ich z ich własności, więc mimo wszystko spróbuję:)

Robert 
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie
Wysłany: Wto 01 Sie, 2006   

Lokalizacja: chodziło mi o zdjęcie np. z otwartą maską i strzałką wskazującą gdzie był moduł.

Właśnie kolejnemu "funkcyjnemu" :wink: wysłałem skany Chiltona.

Odpowiedz do tematu