|
LX - Co to za moduł??? |
| Autor |
Wiadomość |
marcos

Auto: white GT1 red inside
|
Wysłany: Pon 31 Lip, 2006
|
|
|
| Cytat: | Nawet jeśli tu nie zajrzy to co z tego ? ... jego post pozostanie, odpowiedzi na niego też.
Być może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem i z tego co tu napisano skorzysta.
Klimat forum nie_tworzą_jedynie_osoby_z_„milionem” postów na koncie |
| Cytat: | Dokladnie jesli nie bedzie zagladal a trafil tu tylko rozwiazac jakis problem to jego konto zostanie usuniete ale posty pozostana dla potomnych:)
|
|
_________________ red Gt2 |
|
|
|
 |
DENAT [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Lip, 2006
|
|
|
| MISIEK napisał/a: | | (poza duchami) |
A ja myslalem ze duchow nie ma. |
|
|
|
 |
begere3 [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 01 Sie, 2006
|
|
|
| DENAT napisał/a: | | Witam nowego klubowicza. |
| MISIEK napisał/a: | | Witam nowego klubowicza. |
Ja również serdecznie was witam i innych klubowiczów
| Robert napisał/a: | wyjąłeś go jak magik z kapelusza, dając wielce szczegółowe namiary: | begere3 napisał/a: | | Moduł pochodzi spod maski probe lx '89. W żadnych innych modelach probe nie spotkałem go. | Nie dziw się więc, że nie rzuciłem się na jego poszukiwania |
Niestety mój kontakt z probe zaczął się jakieś 3 tygodnie temu więc nie jestem żadnym specjalistą (nie wiem nawet czy przysługuje mi miano "amatora" Opisałem moduł jak potrafiłem, a niedostatki postarałem się nadrobić zdjęciami. Z pewnością lektura postów na tym forum, jak i książki, którą zamówiłem pozwoli mi lepiej precyzować o co mi chodzi, narazie jednak na nic lepszego nie było mnie stać.
| Cytat: | | Po drugie: mamy na forum (na obu forach) pewne zasady kultury |
Pewnie masz rację, że wyskoczenie z pytaniem w pierwszym poście było nietaktem z mojej strony... Moją intencją z pewnością nie było urażenie, czy też denerwowanie kogokolwiek ze stałych bywalców, było nią jedynie uzyskanie szybkiej odpowiedzi odnośnie tego do czego służy powyższa część.
Problem polega na tym, że o module U-Shin nie ma ani słowa na internecie, zagranicznych forach, nie wiedzieli do czego służy mechanicy (tzw. specjaliści od forda), ani nie mieli go w katalogu części w serwisie forda. Polskie fora o fordzie probe były moją ostatnią nadzieją i nie zawiodłem się (no przynajmniej na tym forum . Oczywiście nie przypuszczałem że moduł ten sprawdza przepalone żarówki, myślałem że jest odpowiedzialny za coś znacznie poważniejszego, stąd moja desperacja.
| Robert napisał/a: | | greyg napisał/a: | | MISIEK napisał/a: | | to jest dostepne na sieci w PDF ! |
ano jest | Wersję w TIFFach pchnąłem "własnoręcznie" Busterowi na eFTePa. |
Książka, która krąży po sieci to (o ile się nie mylę) "Haynes Ford Probe Automotive Repair Manual", natomiast zamówiona przeze mnie to "Chilton's Ford Probe Repair Manual", więc mowa o dwóch różnych pozycjach. Która jest lepsza - nie wiem, zdecydowałem się na zakup tej drugiej ponieważ jest znacznie obszerniejsza - 688 stron w porównaniu z 348 stronami w Haynes. Oczywiście wielkość o niczym nie świadczy, no ale...
| Robert napisał/a: | | Po trzecie: zamieszczanie znacznych fragmentów (a cały rozdział z pewnością nim jest) jakiejkolwiek pracy wymaga zgody autora. Kupno książki nie przenosi na Ciebie praw autorskich do tekstu. |
Wiem, że teraz panuje zacięta walka o prawa autorskie, antyplagiat, czy zakaz palenia, ale jakoś niezbyt się tym przejmuję. Jeśli zeskanuje 60 stron do pdf'a, zzipuję to i umieszczę powiedzmy na rapidshare.de, a później zamieszczę linka do tego na forum, to nie sądzę, żeby FBI wszęło postępowanie w mojej sprawie. Nie wydaje mi się również, żeby pracownicy Haynes Publications Inc przeglądali polskie fora w poszukiwaniu ukrytych piratów okradających ich z ich własności, więc mimo wszystko spróbuję:) |
|
|
|
 |
Robert
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie
|
Wysłany: Wto 01 Sie, 2006
|
|
|
Lokalizacja: chodziło mi o zdjęcie np. z otwartą maską i strzałką wskazującą gdzie był moduł.
Właśnie kolejnemu "funkcyjnemu" wysłałem skany Chiltona. |
_________________ Nie zawsze trzeba mieć za drania tego, co jest innego zdania
Zdobywca zaszczytnego pierwszego ostrzeżenia w historii forum...
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|