FAQFAQ  Mapa GoogleMapa Google  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
LX - Co to za moduł???
Autor Wiadomość
begere3
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Lip, 2006   LX - Co to za moduł???

Witam. Mam pytanie - do czego służy ten moduł po prawej stronie zdjęcia:

http://pg.photos.yahoo.co...scd.jpg&.src=ph

Na zdjęciu leży obok przekaźnika. Moduł pochodzi spod maski probe lx '89. W żadnych innych modelach probe nie spotkałem go. Na obudowie nie ma nic oprócz nazwy firmy: U-SHIN Yuhshin Inc. Przeszukałem cały internet i fora anglojęzyczne i nie ma o nim żadnych wiadomości. Część ta ma 6 pinów (4 w jednym rzędzie, 2 w drugim), a po zdjęciu obudowy wygląda tak:

http://pg.photos.yahoo.co...scd.jpg&.src=ph

Z góry dziękuje za pomoc.

Waruś

Wysłany: Sob 29 Lip, 2006   

Witam o ile sie nie myle jest to cheker który sprawdza przepaloną żarówkę w przednich światłąch. Jest to dość żadki modół bo występuje tylko w najbogatrzych wersjach probe

begere3
[Usunięty]

Wysłany: Nie 30 Lip, 2006   

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz i zgadza się - moduł ten występuje jedynie w modelu LX z 89 roku.

Walus1 

w przednich ?? oo ciekawy bajer. A jak sygnalizuje ??

MX6 2,2i Turbo F2

piotrek 
mechanik samochodowy

Auto: 2,2 GT 92 srebny był 2,2 GT 89 czarny

Walus1 napisał/a:
A jak sygnalizuje

na konsoli koło lusterka są diody , w GT też jest taki bajer :wink:

Mechanika samochodowa
pranie czyszczenie tapicerek

wingerman 

to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy.

Walus1 

fajnie macie. u mnie jest tylko kontrolka tylnego oświetlenia

MX6 2,2i Turbo F2

begere3
[Usunięty]

wingerman napisał/a:
to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy.

Mylisz się Wingerman, uzyskałem tu szybką i fachową odpowiedź na moje pytanie i jestem za to niezmiernie wdzięczny. Nie zostałem tu z góry skreślony ze względu na mój "status", jak to się stało na twoim forum.

Na prośbę znajomego zamówiłem na Amazon instrukcję naprawy dla pierwszej generacji:

http://www.amazon.com/gp/...glance&n=283155

I za jakieś dwa tygodnie jak to do mnie dojdzie mam zamiar zeskanować do .pdf rozdział dotyczący elektroniki i wysłać do moderatora żeby zamieścił to w materiałach.

Uważam też, że z tego postu skorzystam nie tylko ja, ponieważ temat tego modułu nie był wcześniej poruszany i jak ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to znajdzie tu gotową odpowiedź. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o moim poście na www.fordprobe.pl, ponieważ przez zdawkowe odpowiedzi Roberta post stał się jałowy i bezużyteczny i ... powinieneś go usunąć, ponieważ nie wnosi absolutnie nic nowego, ale jak już pisałem to tylko moje zdanie, a mogę się mylić...

begere3
[Usunięty]

begere3 napisał/a:
wingerman napisał/a:

Mylisz się Wingerman, uzyskałem tu szybką i fachową odpowiedź na moje pytanie i jestem za to niezmiernie wdzięczny. Nie zostałem tu z góry skreślony ze względu na mój "status", jak to się stało na twoim forum.

Na prośbę znajomego zamówiłem na Amazon instrukcję naprawy dla pierwszej generacji:

I za jakieś dwa tygodnie jak to do mnie dojdzie mam zamiar zeskanować do .pdf rozdział dotyczący elektroniki i wysłać do moderatora żeby zamieścił to w materiałach.

Uważam też, że z tego postu skorzystam nie tylko ja, ponieważ temat tego modułu nie był wcześniej poruszany i jak ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to znajdzie tu gotową odpowiedź. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o moim poście na www.fordprobe.pl , ponieważ przez zdawkowe odpowiedzi Roberta post stał się jałowy i bezużyteczny i ... powinieneś go usunąć, ponieważ nie wnosi absolutnie nic nowego, ale jak już pisałem to tylko moje zdanie, a mogę się mylić...

wacek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 31 Lip, 2006   

wingerman napisał/a:

Nawet jeśli tu nie zajrzy to co z tego ? ... jego post pozostanie, odpowiedzi na niego też.
Być może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem i z tego co tu napisano skorzysta.
Klimat forum nie_tworzą_jedynie_osoby_z_„milionem” postów na koncie :twisted:

Robert 
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie

begere3 w autocytacie napisał/a:
begere3 napisał/a:
wingerman napisał/a:

Uważam też, że z tego postu skorzystam nie tylko ja, ponieważ temat tego modułu nie był wcześniej poruszany i jak ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to znajdzie tu gotową odpowiedź. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o moim poście na www.fordprobe.pl , ponieważ przez zdawkowe odpowiedzi Roberta post stał się jałowy i bezużyteczny i ... powinieneś go usunąć, ponieważ nie wnosi absolutnie nic nowego, ale jak już pisałem to tylko moje zdanie, a mogę się mylić...

Odpowiem tutaj, bo tu wylewasz żale do Roberta.

Po pierwsze: brawa dla Warusia, że na podstawie tak skąpych informacji i zdjęcia samego modułu był w stanie go rozpoznać - wyjąłeś go jak magik z kapelusza, dając wielce szczegółowe namiary:
begere3 napisał/a:
Moduł pochodzi spod maski probe lx '89. W żadnych innych modelach probe nie spotkałem go.
Nie dziw się więc, że nie rzuciłem się na jego poszukiwania (choć - gdy już wiadomo co to jest - to też bym go u siebie znalazł).

Po drugie: mamy na forum (na obu forach) pewne zasady kultury typu przywitanie się, przedstawienie itp. To, że otrzymałeś tu odpowiedź od Warusia traktuj jako szczęśliwy przypadek - możesz sobie poczytać, że zwykle osoby zadające pytanie w swoim jedynym poście są traktowane bardzo nieufnie. Następnym razem wkleisz może zdjęcie immobilisera z dwójki, spytasz "co to jest i jak obejść ten moduł?" i znów będziesz zdziwiony brakiem satysfakcjonującej Cię odpowiedzi.

Po trzecie: zamieszczanie znacznych fragmentów (a cały rozdział z pewnością nim jest) jakiejkolwiek pracy wymaga zgody autora. Kupno książki nie przenosi na Ciebie praw autorskich do tekstu. Mam nadzieję, że nie czujesz się naciągnięty na kupno książki z powodu tego, że nie znalazłeś tu jej skanów mimo posiadania ich przez moderatorów (więc dzięki za chęci, ale nie trudź się).

MISIEK 
[*]

Auto: Nissan 3.0 BMW 2.5

Dokladnie :) jesli nie bedzie zagladal a trafil tu tylko rozwiazac jakis problem to jego konto zostanie usuniete ale posty pozostana dla potomnych:)

tak czy siak ! Witam nowego klubowicza :)

P.S.- Robert: prosze nie opieprzac uzytkownika i nie porownywac dwoch for, staramy sie nie straszyc ludzi jak do nas trafiaja :)

a co do ksiazki w PDF to moze wskaz palcem kto ma taka ksiazke ?
ja chetnie przyjme od nowego kolegi wersje PDF :)

DENAT
[Usunięty]

Cytat:
ja chetnie przyjme od nowego kolegi wersje PDF

Ja też.

Witam nowego klubowicza.

Robert 
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie

MISIEK napisał/a:
a co do ksiazki w PDF to moze wskaz palcem kto ma taka ksiazke ?
Żeby dać Ci pretekst? :wink:
Nikogo więcej nie będę wskazywał palcem, bo mnie skasujesz, a tego obaj byśmy nie chcieli :twisted:
greyg napisał/a:
MISIEK napisał/a:
to jest dostepne na sieci w PDF !

ano jest :D
Wersję w TIFFach pchnąłem "własnoręcznie" Busterowi na eFTePa.

I nie opieprzyłem (chyba) użytkownika :shock:
Wyjaśniłem dlaczego nie uzyskał ode mnie ochoczej odpowiedzi na swoje pytanie na .pl. Jeśli generalizacja (o wymogach kultury na obu forach) była błędna: sorry. Po raz kolejny - patrz moja stopka.

MISIEK 
[*]

Auto: Nissan 3.0 BMW 2.5

po 1 Robercie nie rob juz balaganu :)
po 2 nigdy nie napisalem ze Cie usune - pisalem nawet ze nie mam zamiaru nikogo usuwac (poza duchami)

Odpowiedz do tematu