|
LX - Co to za moduł??? |
| Autor |
Wiadomość |
begere3 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Lip, 2006 LX - Co to za moduł???
|
|
|
Witam. Mam pytanie - do czego służy ten moduł po prawej stronie zdjęcia:
http://pg.photos.yahoo.co...scd.jpg&.src=ph
Na zdjęciu leży obok przekaźnika. Moduł pochodzi spod maski probe lx '89. W żadnych innych modelach probe nie spotkałem go. Na obudowie nie ma nic oprócz nazwy firmy: U-SHIN Yuhshin Inc. Przeszukałem cały internet i fora anglojęzyczne i nie ma o nim żadnych wiadomości. Część ta ma 6 pinów (4 w jednym rzędzie, 2 w drugim), a po zdjęciu obudowy wygląda tak:
http://pg.photos.yahoo.co...scd.jpg&.src=ph
Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
Waruś
|
Wysłany: Sob 29 Lip, 2006
|
|
|
| Witam o ile sie nie myle jest to cheker który sprawdza przepaloną żarówkę w przednich światłąch. Jest to dość żadki modół bo występuje tylko w najbogatrzych wersjach probe |
|
|
|
 |
begere3 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006
|
|
|
| Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz i zgadza się - moduł ten występuje jedynie w modelu LX z 89 roku. |
|
|
|
 |
Walus1

|
|
|
|
| w przednich ?? oo ciekawy bajer. A jak sygnalizuje ?? |
|
 |
piotrek
mechanik samochodowy

Auto: 2,2 GT 92 srebny
był 2,2 GT 89 czarny
|
|
|
|
| Walus1 napisał/a: | | A jak sygnalizuje |
na konsoli koło lusterka są diody , w GT też jest taki bajer |
_________________ www.ford-probe.net
Mechanika samochodowa
pranie czyszczenie tapicerek |
|
|
|
 |
wingerman

|
|
|
|
| to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy. |
|
 |
Walus1

|
|
|
|
| fajnie macie. u mnie jest tylko kontrolka tylnego oświetlenia |
|
 |
begere3 [Usunięty]
|
|
|
|
| wingerman napisał/a: | | to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy. |
Mylisz się Wingerman, uzyskałem tu szybką i fachową odpowiedź na moje pytanie i jestem za to niezmiernie wdzięczny. Nie zostałem tu z góry skreślony ze względu na mój "status", jak to się stało na twoim forum.
Na prośbę znajomego zamówiłem na Amazon instrukcję naprawy dla pierwszej generacji:
http://www.amazon.com/gp/...glance&n=283155
I za jakieś dwa tygodnie jak to do mnie dojdzie mam zamiar zeskanować do .pdf rozdział dotyczący elektroniki i wysłać do moderatora żeby zamieścił to w materiałach.
Uważam też, że z tego postu skorzystam nie tylko ja, ponieważ temat tego modułu nie był wcześniej poruszany i jak ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to znajdzie tu gotową odpowiedź. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o moim poście na www.fordprobe.pl, ponieważ przez zdawkowe odpowiedzi Roberta post stał się jałowy i bezużyteczny i ... powinieneś go usunąć, ponieważ nie wnosi absolutnie nic nowego, ale jak już pisałem to tylko moje zdanie, a mogę się mylić... |
|
|
|
 |
begere3 [Usunięty]
|
|
|
|
| begere3 napisał/a: | | wingerman napisał/a: | | to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy. |
Mylisz się Wingerman, uzyskałem tu szybką i fachową odpowiedź na moje pytanie i jestem za to niezmiernie wdzięczny. Nie zostałem tu z góry skreślony ze względu na mój "status", jak to się stało na twoim forum.
Na prośbę znajomego zamówiłem na Amazon instrukcję naprawy dla pierwszej generacji:
I za jakieś dwa tygodnie jak to do mnie dojdzie mam zamiar zeskanować do .pdf rozdział dotyczący elektroniki i wysłać do moderatora żeby zamieścił to w materiałach.
Uważam też, że z tego postu skorzystam nie tylko ja, ponieważ temat tego modułu nie był wcześniej poruszany i jak ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to znajdzie tu gotową odpowiedź. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o moim poście na www.fordprobe.pl , ponieważ przez zdawkowe odpowiedzi Roberta post stał się jałowy i bezużyteczny i ... powinieneś go usunąć, ponieważ nie wnosi absolutnie nic nowego, ale jak już pisałem to tylko moje zdanie, a mogę się mylić... |
|
|
|
|
 |
wacek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 31 Lip, 2006
|
|
|
| wingerman napisał/a: | | to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy. |
Nawet jeśli tu nie zajrzy to co z tego ? ... jego post pozostanie, odpowiedzi na niego też.
Być może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem i z tego co tu napisano skorzysta.
Klimat forum nie_tworzą_jedynie_osoby_z_„milionem” postów na koncie |
|
|
|
 |
Robert
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie
|
|
|
|
| begere3 w autocytacie napisał/a: | | begere3 napisał/a: | | wingerman napisał/a: | | to chyba na tye jesli chodzi o klikanie z begere3, pewnie dowiedzial sie co i jak i do nastepnego problemu tu nie zajrzy. |
Uważam też, że z tego postu skorzystam nie tylko ja, ponieważ temat tego modułu nie był wcześniej poruszany i jak ktoś w przyszłości będzie miał podobny problem, to znajdzie tu gotową odpowiedź. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o moim poście na www.fordprobe.pl , ponieważ przez zdawkowe odpowiedzi Roberta post stał się jałowy i bezużyteczny i ... powinieneś go usunąć, ponieważ nie wnosi absolutnie nic nowego, ale jak już pisałem to tylko moje zdanie, a mogę się mylić... |
|
Odpowiem tutaj, bo tu wylewasz żale do Roberta.
Po pierwsze: brawa dla Warusia, że na podstawie tak skąpych informacji i zdjęcia samego modułu był w stanie go rozpoznać - wyjąłeś go jak magik z kapelusza, dając wielce szczegółowe namiary: | begere3 napisał/a: | | Moduł pochodzi spod maski probe lx '89. W żadnych innych modelach probe nie spotkałem go. | Nie dziw się więc, że nie rzuciłem się na jego poszukiwania (choć - gdy już wiadomo co to jest - to też bym go u siebie znalazł).
Po drugie: mamy na forum (na obu forach) pewne zasady kultury typu przywitanie się, przedstawienie itp. To, że otrzymałeś tu odpowiedź od Warusia traktuj jako szczęśliwy przypadek - możesz sobie poczytać, że zwykle osoby zadające pytanie w swoim jedynym poście są traktowane bardzo nieufnie. Następnym razem wkleisz może zdjęcie immobilisera z dwójki, spytasz "co to jest i jak obejść ten moduł?" i znów będziesz zdziwiony brakiem satysfakcjonującej Cię odpowiedzi.
Po trzecie: zamieszczanie znacznych fragmentów (a cały rozdział z pewnością nim jest) jakiejkolwiek pracy wymaga zgody autora. Kupno książki nie przenosi na Ciebie praw autorskich do tekstu. Mam nadzieję, że nie czujesz się naciągnięty na kupno książki z powodu tego, że nie znalazłeś tu jej skanów mimo posiadania ich przez moderatorów (więc dzięki za chęci, ale nie trudź się). |
_________________ Nie zawsze trzeba mieć za drania tego, co jest innego zdania
Zdobywca zaszczytnego pierwszego ostrzeżenia w historii forum...
 |
|
|
|
 |
MISIEK
[*]

Auto: Nissan 3.0
BMW 2.5
|
|
|
|
Dokladnie jesli nie bedzie zagladal a trafil tu tylko rozwiazac jakis problem to jego konto zostanie usuniete ale posty pozostana dla potomnych:)
tak czy siak ! Witam nowego klubowicza
P.S.- Robert: prosze nie opieprzac uzytkownika i nie porownywac dwoch for, staramy sie nie straszyc ludzi jak do nas trafiaja
a co do ksiazki w PDF to moze wskaz palcem kto ma taka ksiazke ?
ja chetnie przyjme od nowego kolegi wersje PDF |
_________________ Było: 2.2 GT '92 - trup. | 2.5 GT '93 - u Stinga | 2.5 GT '96 KiLZE - u Krzyska | 1.4 VW Polo | 5.7 V8 Pontiac Trans Am |
Jest: 3.0 v6 Nissan Maxima | 2.5 R6 BMW 523i
 |
|
|
|
 |
DENAT [Usunięty]
|
|
|
|
| Cytat: | | ja chetnie przyjme od nowego kolegi wersje PDF |
Ja też.
Witam nowego klubowicza. |
|
|
|
 |
Robert
M@upi ||

Auto: Najstarszy Probek 2.0 w klubie
|
|
|
|
| MISIEK napisał/a: | | a co do ksiazki w PDF to moze wskaz palcem kto ma taka ksiazke ? | Żeby dać Ci pretekst?
Nikogo więcej nie będę wskazywał palcem, bo mnie skasujesz, a tego obaj byśmy nie chcieli
| greyg napisał/a: | | MISIEK napisał/a: | | to jest dostepne na sieci w PDF ! |
ano jest | Wersję w TIFFach pchnąłem "własnoręcznie" Busterowi na eFTePa.
I nie opieprzyłem (chyba) użytkownika
Wyjaśniłem dlaczego nie uzyskał ode mnie ochoczej odpowiedzi na swoje pytanie na .pl. Jeśli generalizacja (o wymogach kultury na obu forach) była błędna: sorry. Po raz kolejny - patrz moja stopka. |
_________________ Nie zawsze trzeba mieć za drania tego, co jest innego zdania
Zdobywca zaszczytnego pierwszego ostrzeżenia w historii forum...
 |
|
|
|
 |
MISIEK
[*]

Auto: Nissan 3.0
BMW 2.5
|
|
|
|
po 1 Robercie nie rob juz balaganu
po 2 nigdy nie napisalem ze Cie usune - pisalem nawet ze nie mam zamiaru nikogo usuwac (poza duchami) |
_________________ Było: 2.2 GT '92 - trup. | 2.5 GT '93 - u Stinga | 2.5 GT '96 KiLZE - u Krzyska | 1.4 VW Polo | 5.7 V8 Pontiac Trans Am |
Jest: 3.0 v6 Nissan Maxima | 2.5 R6 BMW 523i
 |
|
|
|
 |
|
|